L’App del Meteocat que t’avisa quan està a punt de ploure

Aquesta aplicació gratuita també informa de la quantitat de pluja acumulada, la temperatura, el vent, la humitat i la previsió del temps

L’App que va posar en marxa l’any passat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el Meteocat,  informa a l’usuari en temps real si a la zona on ell es troba està a punt o ha començat a ploure. L’aplicació, anomenada ‘Meteocat Alertes’, també facilita la informació sobre quanta pluja ha caigut en aquell punt, la temperatura, la humitat i el vent, mentre que també dona accés a la previsió meteorològica i al radar en directe per saber el temps a Catalunya.

Meteocat: radar i aplicació d'alertes

Aquesta informació en directe es facilita a partir de les dades que proporcionen les 160 estacions meteorològiques que té el SMC per tot Catalunya, mentre que la diferència amb les xarxes socials o la pàgina web del servei és que aquesta aplicació permet obtenir de forma immediata aquesta informació, abans i tot que es faci pública.

'Meteocat Alertes' ens permet saber en temps real si plou allà on som
'Meteocat Alertes' ens permet saber en temps real si plou allà on som | Arxiu

   

Com obtenir l'aplicació del Meteocat

La manera d’aconseguir tota aquesta informació és descarregant-nos l’aplicació de forma gratuïta  al nostre telèfon mòbil, ja sigui Android o iOS. Un cop l’obrim, podem escollir fins a 10 estacions meteorològiques del mapa com a preferides per rebre les seves dades en directe d'el temps, ja que podem rebre informació d'allà on ens trobem o de llocs en concret on ens interessa saber si plou, com per exempla la població on hem d'anar a treballar. 

Informació meteorològica del lloc de l'usuari

Com que l’aplicació utilitza la geolocalització, aportarà informació del moment d’allà on es trobi l’usuari. A més, el sistema d’alertes es pot desactivar quan vulguem, i no només podem escollir l’avís de l’arribada imminent de la pluja, sinó que podem seleccionar rebre alertes a partir d’una quantitat concreta de precipitació acumulada.   

Aquest sistema també permet consultar les alertes rebudes al llarg de les darreres 24 hores en el nostre dispositiu mòbil.

Aquesta App és innovadora a casa nostra
Aquesta App és innovadora a casa nostra | Meteocat

 

Avenços en un futur

La intenció del Meteocat  és que l’aplicació es pugui consultar en un futur també en castellà i en anglès  per ampliar el nombre d’usuaris que utilitzin aquest sistema. A més, el propòsit és ampliar els serveis que ofereix l’App més enllà de les alertes, incloent més informació de caire meteorològic sobre les estacions o al voltant de les dades que té a l’abast el mateix Meteocat.