IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'arribada de pols sahariana podria disparar els nivells de contaminació a la ciutat de Barcelona

La màxima entrada d'aquesta pols sahariana s'espera entre dijous i divendres

Contaminació a la ciutat de Barcelona | cedida

Aquesta setmana es troba marcada per un temps estable i un ambient primaveral a gran part de Catalunya. Un altre fenomen marcarà la segona meitat de la setmana i és que una gran onada de pols sahariana podria arribar entre dijous i divendres i fer disparar els nivells de contaminació a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Entre dijous i divendres s'espera que una massa d'aire encara més càlida arribi a Catalunya i no només porti una pujada de les temperatures, sinó que a més també vingui acompanyada d'una entrada de pols sahariana. Segons els últims mapes aquesta entrada de pols sahariana seria força important i ens podria acompanyar uns dies. L'arribada d'aquesta pols des del nord d'Àfrica coincideix amb un temps anticiclònic a casa nostra, això farà que sigui molt difícil dispersar les partícules de pols durant els pròxims dies i podria fer augmentar considerablement la capa de contaminació sobre la ciutat de Barcelona i la seva rodalia. Aquest no és un fenomen nou i tot just fa un any una entrada de pols sahariana molt semblant a la que hi haurà els pròxims dies va obligar a activar el protocol de contaminació atmosfèrica en 40 municipis de Barcelona.

L'alta concentració de pols sahariana, juntament amb la contaminació pròpia de la ciutat, porta a Protecció Civil a alertar els col·lectius més vulnerables que viuen a l'àrea propera a Barcelona. En casos d'alta contaminació es recomana precaució a la població més sensible de les zones afectades, com la gent gran i persones amb malalties respiratòries.


Comentaris

envia el comentari