rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

L'episodi de pluja seria general i generós en algunes comarques

Les precipitacions més importants caurien entre dilluns i dimarts
La pluja més important arribaria la setmana vinent | cedida

 

Es va confirmant el pas de diferents borrasques durant els pròxims dies que complicarien molt el temps a Catalunya. Durant bona part del cap de setmana, tot i l'augment dels núvols, no esperem precipitacions importants. La pluja podria caure amb força i de forma general a partir del dilluns vinent i l'episodi podria durar bona part de la setmana vinent.

Fins diumenge no esperem grans canvis tot i que sí que notaríem un augment dels núvols a gran part del territori. Diumenge durant la tarda arribarien els primers ruixats i plugims a les comarques de Lleida i de l'interior de Tarragona. La pluja més important hauria de caure a punts del Pirineu de Lleida amb una cota de neu força elevada, per sobre dels 2.000 metres d'altitud. Les temperatures no experimentarien grans canvis o podrien baixar lleugerament les temperatures diürnes.

 

Entre dilluns i dimarts esperem que la pluja guanyi terreny i afecti totes les comarques. Dilluns durant el matí podria ploure a molts punts de la meitat oest de Catalunya (Terres de l'Ebre, comarques del Camp de Tarragona, del Pla de Lleida i també al litoral de Barcelona), durant el migdia i la tarda la pluja seria general. En conjunt podrien acumular-se entre 10 i 15 mm de forma general. Seria a punts del Pirineu i Prepirineu on podrien superar localment els 40 o 50 mm. La cota de neu seguiria força elevada tot i que podria baixar fins als 1.800 o 1.700 metres a última hora del dimarts. Durant la nit de dimarts a dimecres les precipitacions podrien guanyar intensitat al sector litoral, entre el Camp de Tarragona i la costa Brava sud.

La situació de pluja sembla que continuaria durant la jornada de dimecres i encara podria ploure de forma continuada a moltes comarques durant bona part del dia. Les precipitacions podrien ser abundants a moltes comarques, especialment a punts del Pirineu i de les comarques interiors de Barcelona i Girona (Berguedà, Ripollès, La Garrotxa). La cota de neu podria baixar entre dimarts i dimecres fins als 1.500 metres d'altitud. A punts del Pirineu per sobre dels 1.800 metres podrien acumular-se fins al dimecres vinent entre 20 i 50 cm de neu.