Les fortes ventades provoquen nombrosos problemes a Catalunya

Les ratxes de vent han superat els 100 km/h a molts racons de Catalunya durant la nit de divendres i fins al matí de dissabte

Un arbre caigut per fort vent a Cervera | @bombers

Les fortes ventades durant la nit de divendres i bona part del matí d'avui dissabte han provocat nombrosos problemes, la majoria per la caiguda d'arbres. Les ratxes de vent han superat els 100 km/h a molts racons de Catalunya.

Protecció Civil manté en prealerta el pla PROCICAT pel fort vent que ha bufat aquesta matinada i encara ho fa amb intensitat a molts punts del país també de l’àrea metropolitana.  Segons l’SMC, el vent pot ser intens encara les properes hores, de component oest, sobretot a les comarques del litoral de Barcelona, Tarragona i punts de la Catalunya Central. A partir del migdia el vent ha d’afluixar i donar-se per finalitzat l‘avís. Alguns dels cops de vent significatius de la matinada han estat: Malgrat de Mar 103,7 km/h; Alguaire 96,8; Font-Rubí 91,8; Port de Barcelona 87,8 i l’Espluga de Francolí 86,4.

A causa del vent hi ha hagut nombroses incidències en el subministrament elèctric, la més significativa la manca de llum a Palafrugell que ha afectat un total de 2.724 abonats i que actualment s’ha reduït a 1.607 abonats. També hi ha incidències per manca de llum a Fontanals de Cerdanya, Torrefarrera, Montoliu de Segarra, Talavera i Conesa, entre altres. En cap d’aquestes incidències hi ha previsió de resolució. El fort vent i la caiguda d’arbres/obstacles també obliga en aquests moments a tallar la T-700 km 15 a Vimbodí; la C-33 km 88 a Mollet del Vallès; la BV-5001 km 13 a Sant Fost de Campsentelles i la C-243b km 15 a Castellví. El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins avui a les 12h un total de 208 trucades a causa del fort vent, la majoria al Barcelonès (43), Baix Empordà (39) i Baix Llobregat (21). Les trucades han estat derivades, en un 55,3% als bombers, seguit dels Mossos de Trànsit (24%), i les policies locals (18,8%).

Del total de trucades al telèfon 112, els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 22h i fins les 12h d’aquest migdia, 199 avisos relacionats amb l’episodi de vent. En la majoria d’aquests avisos els Bombers han estat requerits, bàsicament, per retirar arbres i branques caigudes, fer sanejaments de façanes i teulades i per revisar, assegurar o retirar mobiliari urbà (cartells publicitaris, tendals, finestres, antenes, xemeneies, cablejat...).

D’aquests serveis cal destacar un d’aquest matí a Lles de Cerdanya, on els bombers han estat alertats a les 08.13 hores per la caiguda de dues branques a la plaça Major. Les branques han caigut sobre quatre turismes que estaven estacionats. Cap persona ha resultat ferida. A Cervera, a les 07.12 hores d’aquest matí, els Bombers es desplaçaven al carrer Prat de la Riba, número 45, per retirar un arbre que ha caigut sobre la façana d’un edifici i ha trencat els vidres d’un dels pisos exteriors.

Arbres caiguts sobre quatre turismes a Lles de Cerdanya | @bombers

 

Arbre caigut en una façana de Cervera pel fort vent | @bombers

Comentaris

envia el comentari