Les gelades afecten de forma desigual molts conreus a Catalunya

L'avaluació total dels danys provocats per les baixes temperatures al camp es farà durant els pròxims dies
Les gelades han afectat molts conreus a Catalunya | cedida

 

Les gelades de la passada nit han afectat diferents tipus de conreus de forma desigual a tot el territori català. En conjunt les gelades han estat febles però en alguns punts han arribat a acostar-se a les comarques de la costa. Encara és aviat per saber els danys totals que les baixes temperatures han causat a molts agricultors i des d'Unió de Pagesos ja s'ha demanat que es faci una valoració ràpida dels danys durant els pròxims dies.

La Catalunya Central i també punts de les comarques del pla de Lleida han estat una de les zones més afectades per aquestes gelades fora de temporada. Comarques com l'Anoia, el Berguedà, el Solsonès, Osona i el Moianès s'han vist afectades per gelades generalitzades, sobretot en el cereal i la vinya.

 

Les gelades també han afectat punts més pròxims a la costa. Al Camp de Tarragona les baixes temperatures han afectat la vinya a la comarca de la Conca de Barberà i les pomeres a la comarca del Baix Camp. A tocar de la costa, a la comarca del Baix Empordà, la vinya també ha estat afectada i també alguns conreus de fruita dolça. A les comarques interiors de Girona, la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany el cereal també ha quedat afectat.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris