Les temperatures tornaran a baixar a finals de setmana a tot Catalunya

S'espera una normalització de les temperatures a finals de setmana amb la possibilitat d'alguns ruixats i noves nevades al Pirineu

Les temperatures tornaran a baixar el cap de setmana. | cedida

El temps d'avançada primavera que tenim actualment a Catalunya amb temperatures que tant avui com demà divendres i fins dissabte poden arribar als 25 graus de màxima a moltes comarques, sembla que ens acompanyarà fins al diumenge. Entre diumenge i dilluns, una nova baixada de la temperatura ens deixarà un ambient més fred i la possibilitat de ruixats i nevades en algunes comarques.

Entre avui dijous i dissabte vinent, les temperatures es dispararan a tot Catalunya i especialment a les comarques interiors i del Pirineu. Tant avui dijous com demà divendres, els dos dies més càlids d'aquesta setmana, les temperatures pujaran fins als 25 °C a les comarques de Ponent, a la vall de l'Ebre o fins i tot en algunes valls del Pirineu. A la costa l'ambient també serà molt agradable però el vent de component marítim frenaria lleugerament les temperatures. A la costa els valors màxims arribaran als 18 o 22 °C. 

Els mapes del temps indiquen el final d'aquest ambient de primavera avançada a finals de setmana, entre diumenge i dilluns. Durant la tarda de diumenge arribarà un front força actiu acompanyat d'aire fred que provocarà una important baixada de les temperatures. No s'espera cap onada de fred, però si una normalització de les temperatures. La normalització de les temperatures vindrà acompanyada d'un temps més inestable i durant la tarda de diumenge hi podran haver ruixats a les comarques de Girona i Barcelona, fins i tot amb calamarsades. Al Pirineu s'espera una nevada important amb acumulacions que poden superar els 25 o 40 cm a les cotes més elevades. On i de quina manera acabarà plovent caldrà matisar-ho els dies vinents, el que queda clar és que les temperatures tornaran a baixar força el cap de setmana amb un ambient més propi per les dates en què som.


Comentaris

envia el comentari