IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les últimes pluges i nevades augmenten el nivell dels embassaments catalans

Els embassaments de les conques internes han passat del 58 al 62% de la seva capacitat

El pantà de Sau | cedida

Els embassaments catalans s'han vist beneficiats pels diferents episodis de pluja i neu que han afectat des de mitjan gener a Catalunya. Les reserves de les conques internes han pujat del 58 al 62% de la seva capacitat.

Els embassaments catalans de les conques internes han guanyat 25 hm3 gràcies als episodis de pluja i neu que han afectat Catalunya des de mitjan gener. Concretament han passat del 58% (405 hm3) del 18 de gener al 62% (430 hm3) actuals, i segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la tendència és encara creixent.

El sistema Ter-Llobregat o l'embassament de Darnius Boadella han estat els més beneficiats pels darrers episodis de pluges i per la fusió de la neu acumulada a la capçalers de les conques del Ter i Llobregat. El sistema Ter-Llobregat, en aquest període, ha incrementat en més de tres punts, i 19 hm3, les seves reserves, passant del 60% (368 hm3) al 63% (prop de 389 hm3). El sistema Ter (Sau i Susqueda)ha estat el més beneficiat, registrant un augment de quatre punts i 16 hm3, mentre que els embassaments del Llobregat han guanyat un punt i 3 hm3. Pel que fa a Darnius Boadella —l’embassament que satisfà les demandes de l’Alt Empordà— ha guanyat més de 6 punts i 3 hm3, passant del 45% (28 hm3) del 18 de gener a més del 51% (31,5 hm3) actual, i amb tendència creixent.

Finalment, l’embassament de Foix gairebé no ha experimentat cap variació (està pràcticament al màxim de la seva capacitat), mentre que el sistema Siurana-Riudecanyes ha guanyat més d’un punt i 0,2 hm3, passant del 34% (6 hm3) de mitjans de gener al 35,5% (6,2 hm3) actual.


Comentaris

envia el comentari