CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

El judici de l'1-O començarà el pròxim 18 de desembre

L'estiu astronòmic s'inicia aquest dimecres

A les 6.24 hores s'ha produït el solstici d'estiu
L'estiu ha començat a les 6.24 hores d'aquest dimecres. | Arxiu

 

A les 6.24 hores d'aquest dimecres, 21 de juny, s'ha produït el solstici d'estiu, de manera que avui serà el dia més llarg de l'any i, per tant, la nit més curta. Des d'aquest moment, doncs, ja ha començat l'estiu a nivell astronòmic. El solstici es produeix quan l'eix de rotació de la Terra es troba més proper a la direcció Terra-Sol, és a dir, quan l'astre se situa en una posició més septentrional —més al nord. Tot i les altíssimes temperatures dels darrers dies, doncs, aquest dimecres acabem d'arribar a l'estiu i, ara sí, comença oficialment l'època de l'any amb més calor, sol i xafogor... però també amb més temps per a l'oci, les vacances i les festes populars. Benvingut, estiu!

❗Notícia en ampliació. La redacció de CatalunyaDiari.cat està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.