IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'explosió d'una estrella l'any 2022 canviarà el cel de la Terra

Els astrònoms preveuen que aquesta explosió serà visible des de la Terra sense necessitat de cap telescopi

Explosió d'una estrella | cedida

Un grup d'investigadors preveuen que l'any 2022 tindrem una gran explosió que canviarà el cel de la Terra. L'explosió d'aquesta estrella canviarà el cel de la Terra durant aproximadament un any. Aquesta estrella augmentarà la seva brillantor aproximadament 10.000 vegades, es convertirà en una de les estrelles més brillant del cel durant un temps.

El professor de la Universitat de Calvin, Larry Molnar i els seus estudiants, juntament amb els companys de l'Observatori de Apache Point i de la Universitat de Wyoming, han previst que una gran explosió l'any 2022 canviarà l'aspecte del cel de forma visible. 

Aquesta previsió, que Molnar va realitzar de forma teòrica l'any 2015 sembla que s'està complint en realitat, segons informa la institució. Concretament, es tracta d'una estrella binaria (dues estrelles orbitant entre si) que es preveu que es trobin l'any 2022. Això farà que, durant aproximadament un any, l'estrella formada tingui una brillantor 10.000 vegades més potent i es convertirà en una de les estrelles més brillants del cel per un temps. D'aquesta manera, serà visible com a part de la constel·lació del Cigne, i afegirà una estrella a la reconeixible Creu del Nord.


Comentaris

envia el comentari