ARA MATEIX:

🔴 Continua tallada l'AP-7 a la Jonquera en sentit Barcelona

La lluna més gran de l’any apareixerà aquesta nit

El cel clar i la baixa humitat afavoriran a poder observar-la amb nitidessa
La superlluna | Cedida

 

Des de les 16.47 hores d'aquest 3 de desembre la lluna ha començat a treure el nas i ha posicionar-se per aconseguir la seva plenitud. L'única superlluna del 2017 ens acompanyarà fins a les vuit del matí del dilluns, 4 de desembre. Per tant, en aquesta ocasió el satèl·lit es veurà una mica més gran de l'habitual. 

  

 

 

 

El cel clar i la baixa humitat al territori facilitarà l'avistament del fenomen lunar. En aquesta ocasió el satèl·lit a més de ser més gran, estarà una mica més brillant de l'habitual, però que no es podrà apreciar només a l'ull un, caldrà fer ús d'altres elements que enriqueixin la visió (com càmeres de fotos o binoculars). La lluna serà especialment fotogènica gràcies a la nitidesa amb què la podrem observar aquesta nit, sobretot a les zones on no hi hagi massa contaminació lumínica.

Què és la superlluna?


El fenomen de la superlluna és quan la lluna plena coincideix amb el moment en què la terra i el satèl·lit es troben més pròxims entre ells. Recordem que l'òrbita de l'element lunar no és circular. Segons informa l''ARA', la lluna s'apropa i també s'allunya en uns 50.000 quilòmetres, depenent del període. Les properes superllunes seran ja l'any 2018. El segon dia de l'any i l'últim dia del primer mes, el 2 i el 31 de gener respectivament.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris