Localitzen el cos d’una alpinista russa desapareguda fa 31 anys

Un grup d’alpinistes va trobar per sorpresa el cos d'una alpinista russa en perfecte estat de conservació durant l’ascensió al Mont Elbrús. Al costat del cos van trobar el seu passaport, diners i el seus bitllets d’avió
Els alpinistes pujant el Elbrús per la seva ruta normal | Reuters

 

Durant l’ascensió a la muntanya més alta d’Europa, el Elbrús, un grup d’alpinistes va descobrir per sorpresa el cos sense vida d’una jove alpinista soviètica que havia desaparegut fa 31 anys. La desafortunada jove és Ylena Bazýkina que tenia 36 anys quan va desaparèixer el 1987 amb un grup d’amics a causa d’una allau de neu.

 

El cos de l’Ylena va ser descobert aquest passat agost per un grup de turistes alpinistes a una altitud de 4000 metres d’alçada. El seu cos sense vida estava conservat al gel «com una nina de cera», reporta la premsa local que ha anunciat el descobriment.

 

Una jove científica apassionada de les muntanyes

Segons la premsa local, Ylena era soltera i no tenia fills en el moment de la seva mort. Treballava en un institut científic a Moscú i recorria els majors pics de Rússia perquè «les muntanyes eren el seu únic amor».

 

El Comitè de Investigació de Rússia ha fet públiques unes imatges del rescat del cos en les quals es veu el moment en que alliberaven el cadàver congelat, que encara portava l’anorac d’hivern i el seu equip d’alpinisme.

 

A la seva roba es va descobrir el seu passaport, diners i els bitllets d’avió d’anada i tornada entre Moscú i Minerálnye Vody, i també altres documents molt ben conservats que han ajudat a identificar el cos.

 

Imatge del cos sense vida de l'alpinista que encara conservava perfectament el seu anorac | RT

 

Atrapats per una allau de neu i gel

Les autoritats de la regió han confirmat que a l’abril de 1987 un grup de 5 persones van realitzar la ruta per escalar el mont Elbrús, situat a la serralada del Caucas rus, però mai més se’ls va tornar a veure al campament base.

 

La recerca dels alpinistes que es va realitzar en aquell moment no va donar resultat. Tot i això, l’estiu anormalment càlid que s’està vivint aquest any allà ha provocat la fosa de molta neu i ha revelat el lloc de l’accident.

 

Segons l’anàlisi forense, el cos de l’alpinista presenta nombroses fractures als braços, cames i costelles, signes característics d’un impacte d’allau de neu i gel. Encara estan per trobar els altres companys de l’expedició, una recerca ajornada per les dures condicions meteorològiques que escombren periòdicament la muntanya.