IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'onada de fred a Europa dispara el preu de les verdures

Espanya s'ha convertit en el productor més gran de verdures i hortalisses actualment a Europa

La pujada de preus de les verdures i hortalisses es notarà menys a les grans cadenes. | cedida

La intensa onada de fred que ha afectat Europa durant les últimes setmanes ha desestabilitzat els preus de les verdures i hortalisses a Espanya. Algunes verdures han disparat el seu preu per sobre del 100%.

L'intens fred del nord d'Europa ha provocat la pèrdua de la majoria de les collites del nord del continent. Espanya és en aquests moments el país d'on s'extreu la major part de la demanda del continent. Bona part de la producció d'Espanya pot anar-se'n a la resta d'Europa i això incrementaria els preus de les verdures i hortalisses a Espanya.

L'increment del preu serà evident especialment en les petites botigues que compren les verdures o hortalisses directament a l'agricultor. Pel que fa a les grans cadenes de distribució encara no s'han detectat gaires canvis en els preus, ja que la majoria pacten els preus de forma anticipada setmanalment o mensualment. En el cas concret de Mercabarna, des de fa un parell de setmanes ja s'han constatat les pujades de preus d'algunes verdures, alces que es mouen entre el 25% i el 120%. Els productes que més s'haurien encarit serien el pebrot vermell, el carabassó o la mongeta tendra.


Comentaris

envia el comentari