IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

María Belón alerta de possibles tsunamis a Espanya

Va visitar el programa de Risto Mejide

María Belón a Chester in Love | Cuatro

María Belón és una doctora i advocada espanyola coneguda per sobreviure al tsunami de Tailàndia i inspirar amb el seu relat la pel·lícula Lo imposible. Belón va visitar el sofà de Risto Mejide a Chester in Love i va explicar la seva experiència i com ha viscut després de l'impactant succés que li va canviar la vida per sempre. L'advocada va explicar: «al meu marit i a mi el tsunami ens va enfortir com a parella. Des d'aquell moment sóc una mica més dura amb els meus fills. Vull que siguin més lliures».

María va confessar que, després del sisme submarí, va començar a buscar informació sobre aquest tema i es va quedar horroritzada. «Em vaig assabentar que vivim en un país on les costes andaluses, especialment Cadis i Huelva, han sofert bastants tsunamis. A Espanya hi ha molta gent preocupada perquè això es doni a conèixer, que això se sàpiga», va relatar Belón. També va voler alertar la població: «buscant, vaig topar amb què està ocorrent a les costes andaluses el mateix que va ocórrer a les costes d'Àsia en el seu moment. Potser en tres anys o en vuitanta, però passarà. Seria ideal que la gent sabés que aquest risc existeix i saber què fer».

Fa uns mesos, 35 experts asseguraven en un documental que, encara que ningú ho vegi possible o ho pugui arribar a pensar, la costa espanyola també està en risc. Els mateixos experts apuntaven que, a més, Espanya no estaria preparada per a un fenomen d'aquestes característiques, pel fet que mai s'ha invertit en un sistema d'alerta de tsunami, ni tampoc s'ha plantejat com dur a terme les tasques d'evacuació de les zones costaneres.


Comentaris

envia el comentari