Una massa d'aire polar portarà nevades al Pirineu i Prepirineu aquest cap de setmana

Les temperatures baixaran considerablement i s'esperen nevades a les comarques pirinenques que poden deixar acumulacions generoses

Protecció Civil de la Generalitat ha emès prealertes del Pla NEUCAT i VENTCAT per una forta davallada de temperatures i precipitacions en forma de neu a les comarques pirinenques que poden deixar acumulacions generoses, que al llarg de tot l'episodi poden ser de més de mig metre.

A la zona de la Vall d'Aran, es preveu que divendres es puguin acumular 20 centímetres de neu per sobre de la cota de 600 metres. La propera matinada i primeres hores del matí de divendres, la cota de neu serà força baixa a les comarques pirinenques i podria deixar precipitacions minses de neu també a la zona de l'Alt Empordà.

Al llarg del matí també pot haver-hi precipitacions de neu a la zona interior del prelitoral de Tarragona i zona central de Catalunya. La cota on pot nevar oscil·larà en funció de la temperatura ambient i les zones de precipitació entre els 400 i els 200 metres.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a partir d'aquest vespre i fins dissabte a mitjanit s'espera vent que bufarà de component Nord a la meitat Nord de Catalunya, les Terres de l'Ebre i al litoral de Tarragona. La superació de llindars és més probable a cotes altes.

Protecció Civil demana extremar la precaució

Des de Protecció Civil de la Generalitat han demanat extremar la precaució davant l'episodi de baixes temperatures i nevades, adequar la mobilitat del cap de setmana a la meteorologia i abstenir-se de realitzar activitats a l'exterior en alta muntanya en situacions de fort vent i precipitacions.

També es demana als conductors que hagin de desplaçar-se a les comarques pirinenques i prepirinenques que comprovin l'estat del vehicle, portin cadenes i segueixin l'evolució de la previsió meteorològica i les indicacions del servei Català de trànsit i Protecció Civil.


Comentaris

envia el comentari