IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Matí amb molta boira a les comarques de la costa

Aquestes boires normalment apareixen a finals de l'hivern a la costa catalana

Boira matinal a les comarques del Camp de Tarragona | Carles Borja

Durant el matí les boires han fet acte de presència a moltes comarques del litoral català. La boira en alguns casos ha sigut densa a les comarques del Camp de Tarragona complicant la situació a les carreteres, on la visibilitat ha estat reduïda. Aquestes boires són més pròpies de finals de l'hivern i principis de primavera. 

Durant el matí la boira ha aparegut a pràcticament totes les comarques del litoral català. La boira en alguns punts, de forma local, ha estat molt densa deixant una visibilitat molt reduïda. Aquesta boira no és pròpia d'aquesta època de l'any i normalment apareix a finals de l'hivern i principis de primavera. Aquesta boira s'anomena boira d'advecció i es forma quan arriba una massa càlida i es troba amb un mar encara força fred, això provoca la condensació del vapor d'aigua formant aquestes boires. L'arribada d'aire més càlid aquests dies ha afavorit l'aparició d'aquestes boires.

En conjunt aquestes boires anirien desapareixent durant el matí i el migdia, tot i que en alguns punts poden ser persistents, especialment a la primera línia de la costa. La boira ens ha deixat imatges com aquestes:

Matí de boira a l'Estany de Sils | Jaume Mos

La boira també ha aparegut a les comarques de Girona i Barcelona:

Boira a Viladellops (Alt Penedès) | Francisco Lorenzo
Mar de núvols a la ciutat de Barcelona | Alfons Puertas

Comentaris

envia el comentari