Menys probabilitat de pluja i neu aquest cap de setmana

Els models meteorològics han fet un gir brusc en les previsions pel cap de setmana

La pluja més abundant s'espera per divendres i dissabte al litoral | cedida

Els últims mapes del temps han fet capgirar totalment les previsions pel cap de setmana. Els models meteorològics que s'utilitzen per fer les previsions, tenen una fiabilitat més baixa si les previsions es fan a llarg termini. Si a més tenim en compte situacions tan especials com són les que es produeixen al Mediterrani on petites borrasques compliquen molt la previsió als meteoròlegs, de tant en tant, s'observen girs en les previsions com ha passat per aquest cap de setmana.

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 14 de desembre a les 19:00

Si a finals de la setmana passada anunciàvem un notable canvi de temps que afectaria Catalunya, avui els mapes del temps ens indiquen que la part més activa d'aquest canvi no afectaria de ple Catalunya. Entre divendres i dissabte tindríem una petita situació de vents de llevant que deixarien un cel molt ennuvolat a tot el territori. Les precipitacions podrien caure durant el matí de divendres a les comarques de Girona i Barcelona i durant la tarda arribarien també a les de Tarragona i al sud de Lleida. La nevada al Pirineu sembla que quedaria restringida al Pirineu Oriental, entre les comarques del Ripollès i la Cerdanya, sempre a cotes superiors als 1.500 metres. En conjunt les precipitacions que caiguin a Catalunya aquests dos dies haurien de ser febles.

El canvi més important en la previsió arribaria a finals de setmana i durant l'inici de la setmana vinent. Sembla que finalment l'episodi de llevant amb pluges abundants que anunciaven els mapes del temps no ens afectaria i podrien tenir dies amb molta bonança amb grans clarianes a moltes comarques. El que sembla que sí que podem confirmar és l'arribada d'una massa més freda que faria baixar les temperatures de forma notable a inicis de la setmana vinent.

ACTUALITZACIÓ | Diumenge 11 de desembre a les 20:00

Els últims mapes del temps indiquen aquest canvi de temps que afectaria Catalunya a finals de la setmana vinent. El pas de diferents fronts la pròxima setmana per la península Ibèrica obriria el pas a aquest canvi de temps. Sembla que a finals de setmana un d'aquests fronts acabaria amb la formació d'una borrasca al mar Mediterrani que portaria pluja a pràcticament tota Catalunya. Podríem tenir un episodi de llevant entre dissabte i diumenge de la pròxima setmana que deixi precipitacions abundants a molts punts del litoral.

També serà remarcable l'arribada d'una massa freda que ens portaria una clara baixada de les temperatures a totes les comarques, especialment a partir de divendres. Amb aquesta baixada de temperatures la cota de neu també podria baixar i durant el pròxim diumenge podria baixar fins a cotes al voltant dels 1.000 metres d'altitud. Caldrà estar pendents dels mapes del temps els pròxims dies per acabar d'afinar més la situació, el que es pot anar confirmant és que el temps estable i anticiclònic a Catalunya tindria els dies comptats.


Comentaris

envia el comentari