Més de 50 litres, problemes de trànsit i algunes inundacions per les tempestes d’aquest migdia

Les precipitacions han caigut amb ganes i en poca estona a les comarques de l’àrea metropolitana de Barcelona

Les tempestes segueixen caient aquest dijous però sense l’extensó tan gran d’ahir. No obstant, estan deixant autèntics patacs d’aigua en alguns punts. Destaca els forts ruixats que han caigut aquest migdia a l’àrea metropolitana de Barcelona i que han deixat més de 50 litres i algunes inundacions. Aquesta és la imatge que oferia el radar a primera hora de la tarda:

També hi ha hagut problemes de circulació puntuals a causa de la pluja, com és el cas de la C-17, l’AP-7 i la C-58 al seu pas pel baix Vallès o a l’entrada de Barcelona. Els vehicles anaven lents durant la tempesta i, inclús, alguns carrils estaven negats d’aigua en alguns trams.

Retencions a la C-58 a Montcada i Reixac per culpa de la pluja
Retencions a la C-58 a Montcada i Reixac per culpa de la pluja | Pilar Lorrio

Imatge de l'aiguat al CIM Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda
Imatge de l'aiguat al CIM Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda | Manolo Sentis

 

Pluja intensa aquest migdia a Lliçà de Vall
Pluja intensa aquest migdia a Lliçà de Vall | Mouna

 

Els aiguats han caigut amb ganes al Maresme, sud del Vallès Occidental i de l’Oriental i punts del Baix Llobregat i del Barcelonès, però puntualment també a altres comarques com ara al Garraf i al Baix Penedès, on ahir es van viure els pitjors aiguats. En aquestes zones, és on més problemes hi ha hagut per l’aigua.

De fet, Protecció Civil ha activat el pla Inuncat pels aiguats que han caigut i els que encara cauen a moltes comarques. De fet, des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’alerta de possibles creixements de rius i rieres, sobretot el Llobregat o el Ter, de cara als aiguats que han caigut i que encara poden caure. Aquestes són algunes de les imatges més destacables fins ara:

Els cotxes ho tenien difícil per circular
Els cotxes ho tenien difícil per circular | Catalunya Méteo
Les rieres de l'àrea metropolitana de Barcelona s'han desbordat
Les rieres de l'àrea metropolitana de Barcelona s'han desbordat | Catalunya Méteo

 

La tempesta baixava ràpidament pel Vallès
La tempesta baixava ràpidament pel Vallès | Catalunya Méteo

 

Més de 50 litres al Maresme

Les precipitacions han caigut en poca estona però han deixat autèntics patacs d’aigua. Per exemple, a Parets del Vallès han caigut 28 litres per metre quadrat en tan sols 30 minuts, situació que s’ha repetit a moltes zones properes, com ara Cerdanyola o Sant Cugat del Vallès. Aquesta última ciutat ha vist com molts carrers s’inundaven. 

Destaquen, però, els 52 litres per metre quadrat caiguts en poca estona a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), on molts carrers s’han convertit en rius durant l’estona que ha durat la tempesta i els moments posteriors. Aquestes són les xifres més destacades de precipitació d’avui:

  • Sant Andreu de Llavaneres: 52 l/m2
  • Sitges: 38 l/m2
  • Parets del Vallès: 33 l/m2
  • Vallirana: 32 l/m2
  • La Bisbal del Penedès: 28 l/m2
  • Barcelona (Zona Universitària): 26 l/m2
  • Vilassar de Dalt: 26 l/m2
  • Sant Cugat del Vallès: 10 l/m2

Properes hores

Cortina de pluja des de Collserola
Cortina de pluja des de Collserola | Meteocat

 

Els ruixats i les tempestes seguiran caient principalment a les comarques de Girona i Barcelona, especialment al prelitoral i a l’interior, així com al Prepirineu. Al sud quedaran força al marge d’aquesta situació, però tot i així no es descarta que algun xàfec creixi a la zona prelitoral o interior.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activats avisos per intenses tempestes (20 litres en tan sols 30 minuts) a la majoria de comarques de Barcelona i Girona durant tota la tarda.


Comentaris

envia el comentari