ÚLTIMA HORA

🔴 El TSJC suspèn el judici a la Mesa del Parlament

Més de 100 mm caiguts en alguns punts del Pirineu

La pluja continuarà caient durant la tarda tot i que amb menys intensitat
Pluja caiguda aquest matí a Vilanova i la Geltrú | Marc Martínez

 

Les pluges han arribat puntuals a Catalunya durant aquesta matinada i matí de dilluns. Les pluges més abundants s'han concentrat a punts del Pirineu on ja s'han superat en alguns observatoris els 100 mm durant el dia d'avui. Entre aquest migdia i la propera tarda podria ploure encara a moltes comarques, especialment a les comarques del nord del país. Esperem una petita treva pel que fa a la pluja a última hora de la tarda i durant la nit. Demà dimarts tornaríem a tenir un dia amb pluja a moltes comarques.

Les pluges més importants d'aquest primer dia de temporal s'han concentrat a l'àrea del Pirineu. Fins al moment cal destacar els registres de pluja següents a Catalunya:

 

- Port del Comte: 102.6 mm

 

- Alinyà: 53.9 mm

 

- Coll de Nargó: 40.2 mm

 

-Molló: 38.0 mm

 

En conjunt ha plogut a tot el territori català, entre 5 i 15 mm. Durant aquest migdia i tarda, les precipitacions encara afectarien moltes comarques sobretot de l'extrem nord del país. Durant el vespre i la nit esperem una petita treva pel que fa a la pluja. Tornarien a arribar noves pluges durant la matinada i el matí de dimarts des del mar afectant primer les comarques de Tarragona i durant el matí punts de les comarques de Lleida. Demà dimarts les precipitacions més importants es concentrarien a les comarques de Tarragona i Lleida i hauria de ploure menys a les comarques de Barcelona i Girona. Els últims mapes del temps ens indiquen que la situació empitjoraria encara més durant la jornada de dimecres, les pluges podrien ser de nou generals i localment abundants.

També ha estat notícia durant el matí el fort vent i l'estat del mar, força remogut a tota la costa catalana, S'han arribat a superar ratxes de 100 km/h a punts elevats del país com als cims del Montseny. En Xavi Cabo ens envia aquesta fotografia de l'estat del mar aquest matí a la costa central, a Gavà.

Estat de la mar aquest matí a Gavà | Xavi Cabo

Comentaris