ÚLTIMA HORA

Augmenten els contagis de coronavirus a Espanya

Més ruixats i ambient menys càlid aquest cap de setmana

L’arribada d’un embossament d’aire fred en alçada a partir de divendres farà que el temps canviï arreu després de la calor intensa de dijous

 

El bon temps i la calor intensa tenen les hores comptades. L’arribada d’un petit embossament d’aire fred en alçada farà que, a partir del mateix divendres i sobretot dissabte, tinguem un canvi de temps amb inestabilitat en augment i temperatures que baixaran arreu, deixant enrere la calorada de dijous.

 

Segons indiquen els mapes meteorològics a dia d’avui, dissabte tindrem un dia mogut amb ruixats que ja de matinada poden caure a diversos punts del país, inclús algun de feble al litoral. A partir de migdia i durant la tarda, cauran ruixats i tempestes entre el nord de les comarques de Barcelona, les de Girona, Pirineu i Prepirineu. No es descarta que plogui a altres punts.

 

Algunes d’elles poden ser intenses i anar acompanyades de calamarsa o pedra. Els xàfecs més destacats els esperem entre el Montseny i el Pirineu de Girona, així com al voltant de la Serra Transversal. En general tindrem un dia variable de sol i núvols. També arribaran alguns xàfecs pel sud del país al vespre provinents d’Aragó.

 

De cara a diumenge, al matí encara poden haver-hi restes de núvols al litoral i prelitoral amb alguna gotellada poc important, però amb el pas de les hores s’imposarà l’ambient assolellat en general. De nou a la tarda, cauran alguns xàfecs menys importants a l’interior del quadrat nord-est.  

 

Val a dir que la situació és difícil de precisar degut a que un petit moviment de l’embossament d’aire fred pot fer variar la intensitat i extensió de les precipitacions. Haurem d’anar seguint amb atenció l’actualització dels mapes.

 

Mapes de previsió per aquest dissabte i diumenge
Mapes de previsió per aquest dissabte i diumenge | Catalunya Méteo

 

Temperatures avall i vent als dos extrems del país

Una setmana més, seguim sense grans ni prolongades calorades a Catalunya. Tot i la calor intensa que estem tenint aquest dijous, entre divendres i el cap de setmana tornarem a tenir un descens clar dels termòmetres que pot arribar de ser de fins a 5 graus al nord del país.

 

Dissabte i diumenge, la majoria del país no arribarà els 30º, o s’assoliran per poc en alguns punts, amb una calor molt moderada. Tan sols es superarà aquesta xifra a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. L’ambient serà inclús una mica poc càlid per l’època en algunes zones.

 

Per la seva banda, el vent bufarà amb ganes a l’Alt Empordà i a les Terres de l’Ebre, així com a primera hora de dissabte al sud del Camp de Tarragona. La tramuntana manxarà durant tot el dissabte, però el mestral anirà a la baixa a partir del migdia.

 

La inestabilitat anirà a més aquest cap de setmana
La inestabilitat anirà a més aquest cap de setmana | Arxiu

 

 

Inici de setmana més tranquil

Diumenge, la inestabilitat ja anirà a menys, cosa que tindrà continuïtat a l’inici de la propera setmana quan, segons indiquen els mapes, el sol es tornarà a imposar arreu pràcticament sense xàfecs i calor a l’alça de nou.Comentaris

envia el comentari