La calor d’estiu arriba aquest cap de setmana i tocarà sostre dilluns i dimarts

Les temperatures pujaran especialment a l’interior i al nord de Catalunya amb valors que a Ponent poden fregar els 34º o 35º. El sol dominarà arreu sense pluges fins diumenge

Algunes poblacions de l'extrem oest fregaran els 35ºC aquest cap de setmana | Arxiu

Aquest cap de setmana entrem de ple al mes de juny i, coincidint amb l’arribada del trimestre oficialment d’estiu, també ho farà l’ambient estiuenc amb temperatures que pujaran de valent. Els termòmetres van escalant posicions poc a poc aquests dies, però serà sobretot dissabte i diumenge quan notarem aquest ascens, que arribarà al seu punt àlgid entre dilluns i dimarts, registrant els dies més calorosos del que portem d’any.

Això implicarà que la majoria de màximes es moguin entre els 25º i 30º, però a diversos punts de l’interior es superaran aquestes xifres, arribant a fregar els 34º o 35º a Ponent i a la vall de l’Ebre. Una calor estiuenca que pot quedar una mica frenada a zones de la costa, sobretot de la meitat sud, a causa de la marinada que encara bufa fresca degut a la baixa temperatura del mar aquesta època de l’any.

Mapa de la previsió per aquest cap de setmana
Mapa de la previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Divendres serà un dia radiant amb sol i les temperatures ja pujaran més amb ambient de màniga curta al migdia. Diumenge farà més calor que dissabte, però els termòmetres tocaran sostre entre dilluns i dimarts, quan es registraran les màximes més altes del que portem d’any a moltes comarques. De fet, tindrem valors clarament per sobre dels normals per l’època. 

La pujada de temperatures serà també destacable al Pirineu, mentre que de nit encara farà fresca però els termòmetres també pujaran amb moltes mínimes entre els 12º i 17º. A partir de dimarts i dimecres, la calor tendirà a afluixar.

Mapa de la previsió per aquest divendres
Mapa de la previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Sol radiant arreu

Pel que fa a l’estat del cel, el sol radiant dominarà arreu sense pluges. Tot i que puguin créixer algunes nuvolades a zones de muntanya, especialment de la meitat nord, la tendència serà que els ruixats de tarda no facin acte de presència fins al final del cap de setmana. A última hora de diumenge podria descarregar algun xàfec local al Pirineu.

La calor s’instal·la a Catalunya, però amb alts i baixos

De cara a la setmana vinent, sembla que la calor ha vingut per quedar-se a Catalunya, però anirà patint alts i baixos, cosa que farà que no tinguem molts dies de calor de ple estiu. A partir de dimarts i dimecres, els termòmetres ja baixaran més amb valors més propers als normals per l’època. Una situació que es mantindrà fins el cap de setmana següent, quan podrien arribar xàfecs. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari