Temps tranquil amb fred i boires per la nit de Cap d’Any

L’anticicló no vol marxar i continuarem sense canvis. Temperatures força semblants amb fred intens a les zones de boira persistent i tan sols algunes glaçades tímides a l’interior

Aquestes festes de Nadal estan sent molt avorrides pel que fa a la meteorologia i sembla que seguirem així ben bé encara una setmana com a mínim. Per tant, arribarem a Cap d’Any amb dies dominats pel sol en general amb alguns núvols alts i prims i boires a l’interior que seguiran sent persistents a Ponent i a la vall de l’Ebre. També hi haurà alguns núvols baixos a punts de la costa aquest cap de setmana.  

El temps serà molt tranquil la nit de Cap d'Any
El temps serà molt tranquil la nit de Cap d'Any | Arxiu

   

Nit de Cap d’Any molt tranquil·la

De cara a la nit de Cap d’Any, sembla que el temps continuarà amb aquesta tendència de calma i tindrem una entrada al 2019 marcada pel cel serè i el fred nocturn força normal per l’època que obligarà a agafar els abrics amb moltes mínimes entre els 2º i els 7º, més altes a la costa i més baixes a punts de l'interior i al Pirineu, on hi haurà algunes glaçades. Les boires continuaran sent molt presents a l’interior i seran persistents a Ponent, com està passant aquests dies.

De fet, a Lleida des d’abans de Nadal que no arriben als 10º amb dies grisos i molt humits. Compte a la carretera si ens hem de desplaçar amb cotxe en aquestes zones, sobretot aquesta nit de Cap d’Any, ja que la visibilitat és molt reduïda i alguna boira pot ser gebradora.

Mapa de temperatures previstes a l'hora de les campanades
Mapa de temperatures previstes a l'hora de les campanades | GFS

 

Pocs canvis en les temperatures

Pel que fa a les temperatures, sembla que no experimentaran grans canvis, si bé podran tenir petits alts i baixos. En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre els 10º i els 15º, localment pel damunt a zones de la costa. Ambient inclús més suau del que tocaria per l’època.

Pel que fa a les mínimes, farà fred de nit força normal per les dates. Entre diumenge i dilluns, les temperatures màximes pujarien una mica, mentre que les glaçades tímides guanyarien una mica de terreny per l’interior, però sense més conseqüències. El vent encara bufarà dissabte a l’Empordà i a l’Ebre dissabte, però acabarà desapareixent.

Mapes de previsió per aquest pont de Cap d'Any
Mapes de previsió per aquest pont de Cap d'Any | Catalunya Méteo

 

Quan tornaran les pluges?

Per ara, els mapes indiquen que seguirem amb l’anticicló ben bé fins el cap de setmana de Reis amb temperatures que, si bé de dia estaran per sobre de la mitjana, a finals de la propera setmana estaran força normalitzades. Pel que fa a les pluges, encara queden molt lluny. Sembla que fins passat Reis no arribarien precipitacions, tot i que això encara queda molt lluny.  


Comentaris

envia el comentari