Dissabte molt tranquil però diumenge amb nous canvis i fort vent

L’arribada d’un front portarà alguns xàfecs al nord de Catalunya diumenge. El temporal de mestral pot ser important a la meitat sud amb temperatures i cota de neu més baixes

El temps mogut que estem tenint aquestes últimes hores, amb fortes ventades arreu i neu al Pirineu, poc a poc anirà deixant pas a una situació més tranquil·la entre divendres i dissabte, tot i que seguirà el vent al sud de Tarragona. De fet, el primer dia del cap de setmana serà molt estable i amb temperatures més altes, però diumenge arribarà un nou front que portarà nous canvis en forma de vent, alguns xàfecs, més fred i baixada de la cota de neu.

De moment, dissabte dominarà el sol amb tan sols alguns núvols alts i prims al nord de Catalunya, mentre que a la Vall d’Aran i zones d’influència encara hi haurà alguns xàfecs al matí amb neu a 1.300 metres. Les temperatures pujaran més i tindrem menys fred a prop de la costa, on la majoria de màximes es mouran entre els 9º i els 14º, més fredes al Pirineu i zones interiors, on també hi pot haver alguna boira matinal. El vent anirà a la baixa a l’Ebre però es mantindrà al nord de l’Alt Empordà.

La part meteorològica més moguda del cap de setmana arribarà diumenge, quan un front atlàntic ens tornarà a creuar amb més intervals de núvols i a la tarda cauran xàfecs entre Barcelona, Girona, Pirineu i Prepirineu, amb neu es mourà entorn els 1.000 metres però que baixarà fins els 800-600 metres a última hora.

La tarda de dijous ha estat mol fotogènica a la comarca d'Osona i al Valles Oriental | Enric Navarrete

A més, es reactivaran les precipitacions a la cara nord del Pirineu, on la neu caurà entre els 1.200 i els 1.500 metres inicialment però anirà baixant fins a situar-se per sota dels 1.000. Res a veure, però, amb la forta nevada de les últimes hores que ha deixat més de 70 centímetres de neu a zones de la cota 1.500.

Les temperatures també aniran baixant i farà més fred a migdia, amb la majoria de màximes entre els 8º i els 13º. La notícia, però, tornarà a ser el vent, ja que sembla que, segons els mapes actuals, podria ser molt intens a tota la meitat sud de Catalunya, on les ventades escombrarien la nuvolositat.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Ventades fortes o molt fortes diumenge

El vent ha estat molt intens aquestes últimes hores a gran part de Catalunya però fins dissabte anirà a la baixa. No obstant, sembla que tornaria amb molta força de cara a diumenge, ja que el mestral seria fort o molt fort a tota la meitat sud de Catalunya, deixant-se sentir també a l’àrea de Barcelona. Vent que superaria els 100 km/h a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona.

Una previsió que haurem d’anar seguint amb atenció per veure si s’acaba complint, ja que la situació pot ser complicada. A la resta del territori sembla que no es deixaria sentir tant el vent, tot i que al nord de l’Alt Empordà si que hi bufaria.

El vent bufarà amb força diumenge al sud de Catalunya | Xavi Cabo

 

Propera setmana amb vent, fred i poques precipitacions

De cara a la propera setmana, sembla que seguirem amb la mateixa dinàmica de ventades, ambient fred i poques precipitacions. Aniran creuant alguns fronts que deixaran nevades a la cara nord del Pirineu i tan sols alguns ruixats dispersos i puntuals a la meitat nord de Catalunya amb una cota de neu d’entre 700 i 800 metres. No es veu cap temporal a mig termini.


Comentaris

envia el comentari