Cap de setmana primaveral de fins a 20º amb sol i núvols

Les temperatures tocaran sostre diumenge amb el reforçament del vent de garbí i ponent. El cel estarà enteranyinat i la tarda de diumenge plourà o nevarà al voltant del Pirineu

El temps d’aquest cap de setmana no serà gens hivernal amb temperatures més aviat primaverals impròpies per aquestes dates. Serà sobretot diumenge quan es poden fregar o assolir els 20º a molts punts, més enllà de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, on aquests últims dies ja s’estan assolint aquestes xifres. El cel estarà enteranyinat pel pas de bandes de núvols alts i prims.

Ens arribaran restes de núvols de fronts atlàntics desgastats que pràcticament no arribaran a Catalunya, i això farà que el sol estigui esmorteït arreu en alguns moments per núvols alts i prims durant tot el cap de setmana, cosa que no impedirà que continuï la bonança i l’ambient agradable ja que no s’esperen precipitacions. A més, continuaran les boires a l’interior, localment persistents, sobretot dissabte, i arribar inclús a la costa com ja ha passat dijous, mentre que diumenge podrien reduir-se força.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Temperatures primaverals, sobretot diumenge

Pel que fa a les temperatures, el fred intens continuarà ben lluny. Les matinades no seran gaire fredes amb glaçades que només es donaran al voltant del Pirineu i punts aïllats de l’interior. Moltes màximes dissabte es mouran entorn els 13º i 18º, però serà sobretot diumenge quan tocaran sostre.

L’entrada de vent de garbí i ponent més reforçat farà que hi hagi algunes ventades a molts punts, especialment al nord-est i a zones elevades. Això farà disparar els termòmetres, que poden arribar a marcar fins a 19º o 20º a molts punts, localment lleugerament pel damunt.

El sol i els núvols prims continuaran dominant amb temperatures molt agradables | Magda Bustos

 

Arriben alguns xàfecs diumenge

L’arribada d’un front feble diumenge a la tarda farà que reapareguin els xàfecs al Pirineu amb una cota de neu que començarà ben alta, cap als 1.700 o 1.500 metres, però que a última hora anirà baixant fins els 1.000 metres o per sota. Seran ruixats febles i, de cara al vespre i nit, també poden arribar a punts del nord-est. 

Baixada de les temperatures de cara a dilluns

De cara a la propera setmana, la començarem amb una baixada de les temperatures que serà marcada, si bé l’ambient serà normal per l’època. Quedaran restes de ruixats entre el Pirineu, Barcelona i Girona i el vent bufarà amb ganes als dos extrems del país. L’estabilitat tornarà els següents dies amb una nova pujada dels termòmetres. Haurem d’esperar a la segona quinzena de febrer per veure canvis de temps més significatius.


Comentaris

envia el comentari