Cap de setmana de temps plàcid, tot i petits canvis diumenge

L’anticicló continuarà dominant amb sol, fred i glaçades a primera hora i migdies suaus. Els intervals de núvols augmentaran diumenge amb un petita baixada de les temperatures

El temps no té intenció de canviar aquest cap de setmana i continuarem sota els efectes de l’anticicló amb sol, fred a primera hora i migdies suaus en general amb un ambient poc hivernal. No obstant, arribaran petits canvis diumenge en forma de més intervals de núvols en alguns punts i lleuger descens de les temperatures, tot i que sense més conseqüències.

Dissabte dominarà l’ambient assolellat però amb núvols baixos matinals i boires a punts de la costa, sobretot de Tarragona, i de l’interior. L’apropament d’un front atlàntic farà que diumenge vagin a més els intervals de núvols baixos i les boires a la meitat sud i de Catalunya i Ponent, així com els núvols prims arreu. No es descarta algun plugim molt feble i aïllat a les Terres de l’Ebre. Tot i això, el temps serà tranquil amb força sol a gran part del territori. Un cap de setmana, en definitiva, per aprofitar a l’aire lliure.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Temperatures sense grans canvis tot i la tendència a baixar

Pel que fa a les temperatures, no experimentaran grans canvis i tornarem a tenir amplitud tèrmica amb un fort contrast entre el dia i la nit, sobretot a l’interior. També hi haurà inversió tèrmica amb més fred nocturn a les valls del Pirineu que als cims. Al matí tocarà abrigar-se de nou i hi haurà glaçades a l’interior i prelitoral amb moltes mínimes entre els -3º i 2º, clarament més altes al litoral.

Si ens fixem amb les màximes, l’ambient continuarà força suau a migdia amb entre 13º i 18º a gran part de Catalunya, especialment dissabte. Sembla que de cara a diumenge els termòmetres quedaran una mica més frenats, sobretot a les zones amb més intervals de núvols, però seguirà la bonança tèrmica.

Sortida de sol al Delta de l'Ebre aquest dijous
El temps plàcid continuarà dominant aquest cap de setmana | Magda Bustos

  

Canvi de temps més marcat entre dilluns i dimarts

De cara a l’inici de la propera setmana, sembla que el temps vol canviar amb una mica més de ganes. L’arribada del front atlàntic desgastat farà que hi hagi alguns ruixats febles al nord-est de Catalunya entre dilluns i dimarts, però el que més notarem serà el descens de les temperatures, tot i que no serà molt important. Els dies posteriors sembla que tornarà l’anticicló.