El Nadal arribarà amb un ambient molt suau i sense pluges

El sol es combinarà amb el pas de núvols alts i prims que seran més abundants entre els dies 24 i 25. Hi haurà boires persistents a l’interior i les temperatures rondaran els 20º a la costa

Habitualment, el Nadal arriba amb força calma meteorològica caracteritzada pels anticiclons típics de l’hivern, estació que arriba aquest divendres, 21 de desembre, a les 23:23h. Enguany seguirem aquesta tònica, però el més destacat serà la temperatura, que serà poc habitual per l’època amb un ambient més de mitjans de tardor que no pas d’hivern i màximes que rondaran els 20º a prop de la costa.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà aquest cap de setmana amb el pas de núvols alts i prims que, entre el dia 24 i el dia de Nadal, es faran més abundants, deixant un sol més esmorteït. El dia de Sant Esteve també estarà marcat pel sol amb núvols alts i prims. No obstant, de precipitacions no se n’esperen enlloc. A més hi haurà boires a l’interior que cada vegada seran més extenses i persistents i que deixaran un ambient gèlid en aquestes zones. Unes festes de Nadal, en definitiva, amb un temps molt plàcid. 

Val a dir que aquest dissabte tindrem la lluna plena del mes de desembre, la primera de l’hivern, i, segons fonts de l’Observatori Fabra de Barcelona consultades per ‘CatalunyaDiari’, serà una superlluna, la tercera del 2018, cosa que la farà especialment gran a la seva sortida.

Mapes de previsió per aquestes festes de Nadal
Mapes de previsió per aquestes festes de Nadal | Catalunya Méteo

Temperatures amunt amb ambient poc hivernal

Pel que fa a les temperatures, pujaran clarament, fins a 5º en alguns punts, sobretot a partir del cap de setmana i fins el dia de Nadal. Moltes màximes es mouran entre els 15º i els 20º, inclús farà un ambient força suau al Pirineu. A la costa es pot superar lleugerament aquesta xifra amb uns migdies de camisa. Les mínimes es mantindran fredes, però també pujaran. Valors anormalment alts per l’època.

L’excepció la trobarem a les zones de l’interior on la boira sigui persistents, ja que l’ambient serà molt fred amb màximes que es mouran al voltant dels 5º. Moltes d’elles seran gebradores, així que compte a la carretera, ja que hi pot haver gel a la calçada. Una tònica anticiclònica que també farà que hi hagi inversió tèrmica amb més fred a les valls que a les muntanyes.

El sol i les boires continuaran sent els protagonistes
El sol i les boires continuaran sent els protagonistes | MeteoMoià

 

Arribarem al 2019 amb pocs canvis

El temps seguirà amb la mateixa tònica de sol, núvols alts i prims, boires i ambient força suau fins ben bé finals d’any, tot i que els termòmetres aniran baixant progressivament a partir de Sant Esteve. Sembla que el fred d’hivern no el tindrem ben bé fins a principis de l’any 2019, quan també podria augmentar la inestabilitat. Un extrem, però, que confirmarem la propera setmana.


Comentaris

envia el comentari