Els micos es fan amb els carrers de les grans ciutats de l’Índia

S’han arribat a donar casos de morts per la mossegada dels micos. Els experts aposten per la distribució d’anticonceptius per solucionar el problema

Els micos envaeixen els carrers de les grans ciutats de l'Índia
Els micos envaeixen els carrers de les grans ciutats de l'Índia | inside edition

El creixement desmesurat de la població de micos està generant molts atacs contra els habitants de les grans ciutats de l’Índia. Aquest context ens ha portat a parlar d’una vintena d’atacs cada dia a Nova Delhi, causant inclús la mort de dues persones a tot el país. Com a exemple, un home de 72 anys va ser apedregat fins a la mort per un grup de micos quan recollia llenya. Un altre cas seria el d’un nadó que va ser robat per aquests animals a la localitat d’Agra. Quan va ser rescatat ja estava mort.

Aquest augment del nombre d’exemplars de macacos podria ser degut a la gran quantitat de brossa que hi ha a les zones habitades de l'Índia, ja que aquests busquen menjar per tal de sobreviure. A més, aquest increment podria ser degut al fet d’acostumar-se a la convivència amb els humans.

Anticonceptius com a solució

Els atacs de primats amb aquesta duresa són fets puntuals, però la transmissió de la ràbia degut a les mossegades agreuja la situació. Per la seva banda, l’Agència de Medi ambient de l'Índia s’ha proposat posar fre a aquest conflicte utilitzant mètodes anticonceptius, capturant i esterilitzant aquests micos.

Com a contrapartida, les píndoles no es distribueixen de forma uniforme entre tots els grups de primats, i els veterinaris creuen que esterilitzar-los i separar-los suposaria un comportament més agressiu, degut a la seva dificultat per reintegrar-se.

Concretament, els animals que es veurien repercutits pel que fa al seu comportament a l’hora de ser capturats i esterilitzats serien els primats de cara vermella. Són primats catarrins (amb els orificis nasals oberts cap a baix) que tenen una personalitat molt social. Els mascles són els que sempre controlen les famílies, amb un líder que s’ubicarà al centre de la manada.

Imatge d'un mico a l'Índia
Imatge d'un mico a l'Índia | @wrymusings

 

Naturalment violents

Sense anar més lluny, els ximpanzés també tenen la naturalesa de ser violents. Encara que es domestiquin no deixen de ser animals salvatges que, en el cas d’un adult saludable d’uns 100 quilograms de pes, pot executar una força entre 5 i 7 vegades més elevada que la d’un humà amb el mateix pes.   

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari