Troben un misteriós objecte brillant a Mart

El ‘rover Curiosity’ de la NASA ha detectat aquesta espècie de roca que els experts encara no saben què podria ser. Les investigacions intenten ara esbrinar aquest misteri

Imatge real enviada des de Mart sobre l'objecte brillant
Imatge real enviada des de Mart sobre l'objecte brillant | NASA

L’obsessió de la humanitat amb el planeta Mart ve de lluny, sobretot pel fet que és el veí de la Terra i, malgrat les adversitat climàtiques que té, és l’element del sistema solar on més fàcil seria trobar-hi vida o, com a mínim, fer una adaptació artificial per viure-hi. Per aquesta raó, els astrònoms no paren d’enviar satèl·lits per investigar el planeta i, de tant en tant, es descobreixen coses sorprenents, com la que s’ha trobat aquests últims dies. 

Es dona el cas que el ‘rover Curiosity’ que la NASA té a Mart ha descobert un element força curiós a la zona gelada coneguda com la muntanya Sharp. Es tracta d’un objecte brillant ben misteriós que ningú encara ha sabut definir ni donar una explicació racional. Ara els experts treballen per intentar esbrinar de què es podria tractar aquesta espècie de roca estranyament brillant, que ha estat batejada amb el nom de ‘Little Colonsay’. 

Els experts porten anys buscant aigua i vida a Mart
Els experts porten anys buscant aigua i vida a Mart | Arxiu

 

Es podria tractar d’un meteorit

L’equip de planificació del ‘rover Curiosity’ s’ha posat en marxa per intentar esbrinar què podria ser aquesta misteriosa roca brillant. En un primer moment, els experts pensen que es podria tractar d’un meteorit que va caure a la superfície de Mart, degut a la seva intensa brillantor.

No obstant, els astrònoms no se’n fien i creuen que es podria tractar d’un altre tipus d’element, potser encara desconegut fins ara. «Les aparences enganyen i les proves només provindran de l’anàlisi químic», explica en el blog de la missió Susanne Schwenzer, membre de l’equip de planificació de la missió. 

Tot i així, hi ha un petit problema en aquesta situació, i és que aquest petit objecte es va perdre en l’intent d’obtenir una mostra per al seu anàlisi i, ara mateix, amb la informació disponible, el ‘rover Curiosity’ intentarà de nou el seu estudi. 

Tot plegat arriba després que a finals de novembre la NASA aterrés amb èxit la nau ‘InSight’ a la superfície de Mart amb l’objectiu d’estudiar a fons el planeta com mai abans s’havia fet i que servirà de preludi per intentar adaptar una missió amb humans en un futur.


Comentaris

envia el comentari