Un emú es passeja per Sant Cugat i acaba morint al centre de la ciutat

L’ocell de grans dimensions es va desplomar de cop per causes que es desconeixen i es busca el seu propietari per negligència

Gran sorpresa la que es van endur molts habitants de Sant Cugat del Vallès, al Vallès Occidental, ahir dimecres, 10 d'octubre. Un emú, un ocell de grans dimensions similar a l’estruç, es va passejar durant gran part del dia per diferents zones de la ciutat davant la incredulitat de conductors i vianants que se’l creuaven. Després d’un llarg dispositiu de recerca, l’animal va aparèixer al centre del municipi, on es va desplomar mort de cop i volta. 

L’avís el va donar un veí de la urbanització de Valldoreix de Sant Cugat i la Policia Local va muntar un dispositiu amb dues motos i dos cotxes patrulla per localitzar l’animal, que es va passejar per diferents zones durant hores sense que fos localitzat.

De sobte, però, cap a les 17:00h de la tarda va aparèixer pel centre de la ciutat, concretament al Carrer de Barcelona, i quan la policia es va apropar per capturar-lo, sense que hi hagués contacte físic, es va desplomar de cop i volta mort per causes que es desconeixen. L’animal va quedar estès a terra i va ser traslladat a dependències veterinàries, on se li faran proves per determinar les causes de la mort i serà incinerat.

Es busca el propietari de l’animal per negligència

Ara, la policia busca el suposat propietari de l’emú, la identitat del qual es desconeix, ja que hauria comès una negligència. Segons indica l’ordenança municipal de tinença d’animals, si una persona té un animal d’aquesta envergadura a casa ha de complir un seguit de condicions per garantir el control de l’exemplar i que no pugui sortir al carrer. 

En aquest sentit, un emú es considera un animal que pot significar un perill per a la via pública, com ha passat en aquest cas, ja que l’animal creuava els carrers obligant a aturar els vehicles. Si es troba finalment el propietari, s’enfrontarà a una multa d’entre 400 i 2.000 euros per infracció. 

El segon ocell més gran del món

Imatge d'un exemplar d'emú comú
Imatge d'un exemplar d'emú comú | Arxiu

Un exemplar d’emú com el que s’ha trobat a Sant Cugat pot arribar a fer un metre i mig de llarg, raó per la qual no passa desapercebut. Estem parlant del segon ocell més gros del món, després de l’estruç. De fet, els dos animals s’assemblen molt físicament.

L’emú és l’ocell nadiu més gros d’Austràlia i és de color castany suau. Pot arribar a fer dos metres d’alçada i pesa al voltant de 45 quilos. En estat salvatge, és nòmada i es mou a grans distàncies per alimentar-se de plantes i insectes, arribant a córrer a una velocitat de 50 quilòmetres per hora. 


Comentaris

envia el comentari