Mor una tortuga ofegada per una ampolla de plàstic a la platja de Torredembarra

La van trobar aquest dimarts els vogadors de Baix a Mar, de Torredembarra

Tortuga ofegada per una ampolla de plàstic.
Una imatge de la trortuga ofegada per una ampolla de plàstic que van localitzar els vogadors de Baix a Mar a Torredembarra | Vogadors de Baix a Mar

La indignació s'ha apoderat en les darreres hores de les xarxes socials a Torredembarra. Els vogadors de Baix a Mar van difondre aquest dimarts, 5 de març, a la nit, a través de Facebook, la fotografia d'una tortuga morta a prop de la platja de la Torre. L'animal s'havia ofegat en quedar atrapat per una ampolla de plàstic que havia acabat, com tants altres residus d'aquest material, al mar. 

Els vogadors de Baix a Mar, a Torredembarra, troben una tortuga ofegada

L'entitat va difondre una imatge del cadàver de l'animal, dins de l'aigua, amb un missatge clamant al cel per la seva indignació en trobar-lo: «Avui mentre vogàvem hem trobat aquesta tortuga morta ofegada per una ampolla de plàstic. Malauradament hem estat testimonis d'un fet terrible causat per la manca de cura pel medi ambient i per una generació de residus que cada cop contamina més els nostres mars. Prenguem consciència i prou plàstics al mar!», van escriure els vogadors de Baix a Mar.

L'entitat va sortir el vespre d'aquest dimarts, 5 de març, a fer entrenaments de voga, com és habitual al llarg de gairebé cada dia de la setmana si no ho impedeixen les inclemències climàtiques ni meteorològiques. Així va ser com aquest dimarts es van trobar amb la malaurada sorpresa de comprovar com una tortuga havia mort ofegada per culpa de l'acció humana indirecta, de la contaminació marina amb residus de plàstic.

Els plàstics al mar, un drama ecològic

Segons diversos estudis que s'han fet en els darrers anys, s'estima que entre 5 i 13 milions de tones de plàstics acaben al mar cada any arreu del planeta. En l'actualitat es calcula que de mitjana hi ha 13.000 plàstics per milla quadrada als oceans, amb un pes total de 100 milions de tones. El mar Mediterrani no és una excepció, com s'ha pogut comprovar aquesta setmana, malauradament, a Torredembarra.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari