Moren dos dofins en menys de 24 hores a les platges catalanes

Un el van trobar greument ferit ahir a Sitges i l’altre l’han trobat directament mort avui a la platja Llarga de Tarragona

Els Agents Rurals han informat de la mort en tan sols dos dies de dos dofins de l’espècie llistat a les platges catalanes. L’últim l’han trobat mort aquest divendres a la platja Llarga de Tarragona, en concret, un exemplar jove femella de 100 quilos de pes.

El primer va ser trobat amb vida ahir encallat a la platja de les Botigues de Sitges, a la comarca del Garraf. Finalment, els Agents Rurals han comunicat avui que l’animal ha acabat morint. En aquest cas, l’exemplar era un adult femella de 75 quilos de pes i feia 106 centímetres de llarg.

A l’espera de la necròpsia

Imatge del dofí mort a Tarragona
Imatge del dofí mort a Tarragona | Agents Rurals

 

En el cas del dofí trobat mort a la platja de Tarragona, els Agents Rurals han explicat que l’animal ha estat traslladat al centre de Recerca en Sanitat Animal – Animal Health Research Center (IRTA-CReSA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per fer-li la necròpsia i esbrinar les causes de la mort. 

Finalment, sobre el dofí encallat a les costes del Garraf i que ha acabat morint, els Agents Rurals informen han aixecat acta dels fets. 

Dofí llistat, present al Mediterrani

Un exemplar de dofí llistat
Un exemplar de dofí llistat | Arxiu

 

El dofí llistat és una espècie oceànica àmpliament distribuïda en les aigües tropicals i temperades càlides dels oceans Atlàntic, Pacífic i Índic, encara que també podem trobar en alguns dels mars adjacents com el Mar Mediterrani. 

Segons explica la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), es tracta d’una espècie cosmopolita que prefereix les aigües oceàniques molt productives i és estrany albirar-la en aigües poc profundes properes a la costa.

Aquest animal pot arribar a mesurar més de dos metres i mig i pesar entre 150 i 160 quilos quan és adult. La part dorsal és de color gris blavosa i el ventre és blanc, amb un bec llarg i definit, aletes curtes i punxegudes i físicament molt robust. S’alimenta de peixos i cefalòpodes.