Un mort a Navarra per les fortes tempestes i inundacions

Els aiguats van ser molt important a partir de la tarda del dilluns, causant molts problemes de trànsit i acumulant més de 100 l/m² en algunes zones del nord-est peninsular
Els forts aiguats van partir en dos la N-121 a Navarra al seu pas pel municipi de Pueyo | Policia Foral

 

Les fortes tempestes de les últimes hores i que van començar dilluns a la tarda han deixat un mort a Navarra, nombroses inundacions i moltes incidències de trànsit i de comunicacions, amb carreteres tallades i municipis sencers desbordats pels més de 100 l/m² caiguts en algunes ocasions a molts punts del nord-est peninsular.

 

En concret, la víctima és un conductor que va ser arrossegat per l’aigua i que ha estat localitzat a prop de Moriones, al municipi d’Ezprogui, segons informa el Govern Foral de Navarra. Els fets han tingut lloc a uns 50 quilòmetres de distància de Pamplona.

 

Les pluges han causat molts problemes a diverses zones d’aquesta comunitat autònoma. Per exemple, en alguns municipis com San Adrián s’han hagut de tallat fins a 20 carrers del casc urbà per grans acumulacions d’aigua i riuades, segons informa l’agència EFE a partir de fonts de la policia local de la població, que han confirmat que l’aigua ha entrat a molts habitatges i locals amb diversos vehicles arrossegats.

 

 

Tafalla, el municipi més afectat pel temporal

Les tempestes de dilluns a la tarda i vespre van ser especialment violentes al municipi navarrès de Tafalla, on el riu Cidacos es va desbordar completament i va inundar molts carrers de la població arrossegant amb molta facilitat els vehicles i causant el pànic entre els seus habitants.

 

Durant el temporal, el Govern Foral va demanar als veïns de Tafalla que no sortissin de casa fins que baixés el cabal del riu, que era molt gran a causa dels més de 150 l/m² caiguts en alguns punts. Aquestes són algunes de les imatges més espectacular que es van viure ahir en aquesta petita localitat:

 

 

Les fortes tempestes van a la baixa

Avui encara s’esperen fortes tempestes a diversos punts del nord-est peninsular, incloent Catalunya, però la situació ja va a la baixa i farà les últimes fuetades abans que demà torni tot plegat a la normalitat. La calor seguirà molt moderada però les temperatures començaran a pujar a partir de dimecres.

 

També et pot interessar...