IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Maten la lloba més famosa del parc nacional de Yellowstone

Un caçador la va matar de forma ‘legal’ després que l’animal sortís de la zona lliure de caça. La notícia ha consternat al personal i visitants d’aquest parc nord-americà

Spitfire era el nom de la lloba morta a Yellowstone
Spitfire era el nom de la lloba morta a Yellowstone | Sierra Club

Consternació als Estats Units per la mort d’un animal molt estimat. El passat cap de setmana un caçador va matar a Spitfire, la lloba més coneguda del parc nacional de Yellowstone del país nord-americà. Es dona la circumstància que aquest exemplar era descendent directe dels primers llops que van repoblar aquesta zona fa anys.

La lloba tenia 7 anys i va sobrepassar els límits protegits del parc, on va ser abatuda. Era molt coneguda pel personal i visitants del parc, que han patit una gran consternació des que es va conèixer la notícia. La mare de l’animal també era molt famosa i apreciada a la zona i, de fet, va inspirar el llibre ‘Llop americà: Una història real de supervivència i obsessió a Occident’.

Casualment, la mare va morir de la mateixa manera l’any 2012, quan va ser abatuda per un caçador. En aquest cas, l’animal havia arribat a ser el líder del grup de llops de Lamar Canyon del parc.

El parc nacional de Yellowstone es troba als Estats Units
El parc nacional de Yellowstone es troba als Estats Units | Arxiu

 

Una mort cruel però ‘legal’

Malauradament, Spitfire va traspassar els límits del parc que separen la zona protegida i la que permet la caça. Just quan es trobava per la zona perillosa, un caçador de trofeus va matar la lloba al nord-est de l’àrea sense saber de quin exemplar es tractava. Per tant, la mort de l’animal va ser tan desafortunada com ‘legal’, segons la legislació del parc, però deixa un rastre de tristesa molt gran.

«La notícia de la mort de Spitfire ens va fer molt mal a molta gent», explica Marc Cooke, president de ‘Wolves of the Rockies’, un grup sense ànim de lucre dirigit per voluntaris que defenses la protecció dels llops. La caça d’aquests animals als límits del parc ha generat moltes crítiques, ja que hi ha dubtes sobre si s’hauria de permetre caçar a animals tan familiaritzats amb els humans que ja no temen la seva presència.


Comentaris

envia el comentari