rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

PREVISIÓ MÉTEO

☀ Diumenge radiant a l’espera de la possible onada de calor

Un devastador cicló deixa almenys 89 morts a Zimbabwe

Feia 20 anys que el país africà no vivia un fenomen meteorològic d’aquest tipus tan violent. S’han registrat inundacions i vents de fins a 170 km/h deixant un rastre de destrucció
Imatge de la destrucció que ha deixat el cicló a Zimbabwe | Twitter

 

Almenys 89 persones han mort a Zimbabwe a causa del pas del cicló Idai pel sud i est del país africà. El pas d’aquest sever fenomen meteorològic, el més greu que ha viscut la zona en els últims 20 anys, ha deixat un rastre de destrucció i una crisi humanitària en un país que ja de per sí pateix una greu crisi pels problemes econòmics i la sequera.

 

Segons han informat els serveis de rescat que han acudit a la zona per ajudar els afectats i buscar supervivents, el rastre de destrucció és força patent sobretot a mesura que s’apropen a la frontera amb Moçambic. De fet, el districte de Chimanimani s’ha quedat totalment aïllat a causa del temporal.

 

Les autoritats temen que la xifra de morts augmenti al llarg de les properes hores, després que les fortes pluges i les inundacions ja hagin causat més de 100 morts aquestes últimes setmanes a Moçambic i a Malaui, on alguns municipis han quedat completament plens d’aigua.

 

 

Declarat l’estat de desastre en algunes zones de Zimbabwe

Davant del desolador panorama que ha deixat el pas del cicló, el govern de Zimbabwe ha declarat l’estat de desastre a totes les zones afectades. I és que el temporal ha vingut acompanyat de forts aiguats que han causat despreniments i inundacions i vents que han arribat als 170 km/h.

 

Moltes de les persones que viuen a Chimanimani han hagut de passar la nit a les muntanyes perquè les seves cases han estat totalment destruïdes per despreniments i les inundacions. De fet, segons expliquen els testimonis, molta gent encara no ha pogut enterrar els seus morts.

 

Amb més de 15 milions de població, Zimbabwe està patint encara ara els efectes de la sequera que darrerament ha destrossat moltes collites. Nacions Unides calcula que prop de 5,3 milions de persones necessiten ajuda alimentaria a tot el país.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris