Augmenten a 26 els morts als EUA pel pas del devastador huracà ‘Michael’

L’estat més afectat és el de Florida, on no es vivia un fenomen tan violent i destructiu des de feia 80 anys

El pas de l’huracà ‘Michael’ pel sud dels Estats Units ha deixat almenys 26 morts i un rastre de destrucció. L’estat més perjudicat ha estat, sens dubte, Florida, que va rebre l’impacte directe de l’huracà amb categoria 4. Feia 80 anys que la zona no vivia un fenomen d’aquestes característiques tan destructiu i violent.

L’huracà, ja convertit en tempesta tropical, va tocar terra dimecres a Florida amb categoria 4 i ha arrasat completament algunes zones provocant molts dels morts. El temporal ha anat circulant en direcció nord-est amb greus conseqüències també a estats que encara s’estan recuperant del pas de l’huracà ‘Florence’ a principis de setembre. Com a mínim es coneix que una de les víctimes és a Geòrgia i una altra a Carolina del Nord, mentre que Carolina del Sud també s’ha vist molt afectada per la tempesta.

Greus conseqüències pel pas de l'huracà a Florida

 
L'huracà ha deixat un rastre de destrucció a Florida
L'huracà ha deixat un rastre de destrucció a Florida | Agències

 

L’huracà més devastador en 80 anys

Aquest huracà, que va néixer fa pocs dies a prop d’Hondures, ha travessat el Golf de Mèxic en direcció directe cap a Florida. Alimentat per les aigües molt càlides del mar, va arribar a assolir la categoria 4 i va tocar terra dimecres als Estats Units amb vents sostinguts de 220 km/h , ràfegues de més de 250 km/h i precipitacions molt abundants. 

Amb aquesta combinació, la tempesta ha destruït tot el que ha trobat al seu pas i s’ha convertit en l’huracà més destructiu dels últims 80 anys a Florida, així com el tercer més important de la seva història. 

Només tocar terra, el temporal va arrasar completament zones com ara Panamà City o Mexico Beach, on el rastre de destrucció és enorme amb cases esfondrades, vaixells desapareguts o trobats terra endins i carreters i altres infraestructures que han quedat completament destruïdes. A més, es calcula que 1,5 milions de persones s’han quedat sense subministrament elèctric en 5 estats. 

Ajuda als afectats i recuperació de la zona

La devastació és total en algunes zones de Florida
La devastació és total en algunes zones de Florida | Agències

 

Les autoritats van emetre alertes d’evacuació per a 500.000 persones a Florida, però no tothom va abandonar casa seva. Tenint en compte la situació, les tasques es centren ara en rescatar gent que ha quedat aïllada o incomunicada i ajudar als damnificats. El governador de Florida ha declarat la zona com a àrea de desastre major, cosa que facilitarà l’arribada d’ajuda.

L’huracà va anar perdent força però va afectar de ple estats com ara Geòrgia, Virgínia o les dues Carolines, on s’han registrat fortes pluges i greus conseqüències. Segons informa el Centre Nacional d’Huracans (NHC), el ‘Michael’, ja convertit en tempesta tropical, avança en direcció nord-est amb vents sostinguts de 135 km/h,  


Comentaris

envia el comentari