Tres morts a França per la forta onada de calor

Les altes temperatures de més de 40º fan preveure una calorada històrica de rècords al país francès. Les víctimes són una dona i dos homes d’entre 60 i 75 anys
Imatge de gent refrescant-se aquests dies a França per la forta calor
Imatge de gent refrescant-se aquests dies a França per la forta calor | Europapress

La forta onada de calor que afecta aquesta setmana els països occidentals d’Europa ja ha deixat tres morts a França, un dels països que més està patint aquesta intensa calorada que promet ser històrica amb temperatures que, fins dissabte, poden assolir els 45º de forma puntual en algunes zones, cosa que implicaria superar els rècords de la mortal onada de calor de l’any 2003 al país francès.

 

 

En concret, les víctimes són una dona de 62 anys i un home de 75 que van morir dimarts a la localitat de Marseillan, molt a prop de Montpeller. La tercera persona morta és un altre home de 70 anys que va morir el dia abans a causa d’un infart en una platja de la mateixa zona, i les autoritats van considerar que la mort era fruit de les altes temperatures.

 

L'onada de calor es preveu excepcional a França
L'onada de calor es preveu excepcional a França | EFE

 

Calor extrema a Catalunya i mitja Europa

L’onada de calor fruit de l’arribada de vents molt càlids provinents del nord d’Àfrica està afectant de ple Catalunya i moltes altres zones de l’Europa occidental, com ara molts punts d’Espanya, França, Itàlia, Bèlgica o Suïssa, entre d’altres. A casa nostra aquest dijous hem assolit els 42º, rècord de temperatura mai vist abans en un juny. La previsió és que divendres les temperatures encara pugin més i toquin sostre.

 

A la resta de l’estat, els termòmetres també s’han disparat a molts punts de l’est i centre de la península amb la previsió que es registrin màximes d’entre 40º i 42º a moltes províncies, especialment a Madrid, Pamplona, Osca, Saragossa, Logronyo, Toledo, Ciudad Real, Granada i Guadalajara. Les nits també serà tropicals i de mal dormir amb moltes mínimes entre els 20º i 25º. Aquesta forta calorada durarà fins al cap de setmana.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari