Imatge dels efectes de les fortes pedregades a Grècia

Almenys 6 turistes morts a Grècia per les fortes tempestes acompanyades de pedra

Entre les víctimes hi ha dos nens. Els fets van tenir lloc dimecres a la nit a la península de Calcídica, al nord del país. També hi ha 30 ferits i les ràfegues de vent van ser molt fortes

Unes fortes tempestes acompanyades de pedra i vents huracanats van escombra dimecres a la nit la península de Calcídica, al nord de Grècia, amb un tràgic balanç. Almenys  6 turistes que es trobaven a la zona de vacances van morir pel fort i sobtat temporal, entre les quals es troben dos nens. A més, també es van registrar una trentena de ferits.

Les víctimes són un home rus de 39 anys i el seu fill de 2, que van ser atrapats per un arbre que va caure al municipi de Nea Potidea; una dona de 54 anys i un nen de vuit, ambdós de nacionalitat romanesa que van veure’s sorpresos per l’esfondrament de la teulada d’una taverna a Nea Playía; i un matrimoni txec que van morir quan es trobaven a dins de la seva caravana i el vent la va tombar. A dins de la mateixa caravana hi havia el seu fill i el seu nét, que van sortir amb vida del desastre.

A més de les víctimes mortals i de la trentena de ferits, la majoria dels quals es van registrar en l’esfondrament de la teulada de la taberna de Nea Playía, els equips de rescat busquen també a un pescador de 62 anys que va desaparèixer enmig de la tempesta. 

Un temporal «inèdit»

Tot i que els efectes més devastadors s’han registrat al nord de Grècia, el cert és que el temporal també ha afectat el centre i oest del país amb moltes destrosses,  especialment per la caiguda d’arbres i molts vehicles tombats per les fortes ràfegues de vent. A més, molts edificis van patir desperfectes amb teules arrencades i balcons molt afectats. En aquest sentit, el responsable de Protecció Civil  al nord de Grècia, Charalambos Steriadis, va qualificar el temporal d’un fet «inèdit». 

Un cop ha sortit el sol aquest dijous al matí, els efectes de les fortes tempestes eren més que evidents: platges amb para-sols i gandules trencades i escampades per tots els racons, carreteres tallades per la caiguda d’arbres a la calçada o cotxes i motocicletes tombats per tot arreu.

«És la primera vegada en els meus 25 anys de professió que he viscut una cosa semblant»,  va dir a la televisió pública Athansios Kaltsas, director del Centre Mèdic de Nea Mudaniá, on molts dels ferits van ser tractats per fractures. «Va ser tot tan abrupte, i tan sobtat», va afegir. La zona va patir diversos talls d’electricitat.

Els Bombers van rebre més de 600 trucades per les fortes tempestes, que en algunes ocasions tan sols duraven 20 minuts destrossant-ho tot. Malgrat que de ferits oficialment n’hi ha 30, el cert és que mig centenar de persones van haver de ser ateses per algun tipus de lesió. Grècia va patir dimecres un autèntic temporal de tempestes amb ventades i pedregades per l’arribada d’una massa d’aire fred que va xocar amb la forta calor de fins a 37º d’aquests últims dies.

També et pot interessar...