IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Almenys 12 morts i milers de turistes evacuats a Jordània pels aiguats

El fort temporal ha obligat a desallotjar els visitants de la turística ciutat de Petra. Tot plegat després que la intensa pluja ja causés 21 morts en aquest país, la majoria nens

Les pluges han causat molts problemes a jordània
Les pluges han causat molts problemes a jordània | EFE

La pluja no dona treva a Jordània i els últims aiguats han provocat la mort d’almenys 12 persones. A més, s’han hagut d’evacuar a més de 4.000 persones, entre les quals molts turistes. Les evacuacions s’han produït a la província de Maan, segons ha explicat el governador de la regió, Ahmed Omoush. La majoria d’inundacions i problemes s’han produït al sud del país.

Es dona el cas que en aquesta regió es troba la coneguda ciutat de Petra, la principal atracció turística del país excavada en roca i que té un gran valor arqueològic que li ha valgut el reconeixement internacional con un dels jaciments més importants del món. En aquest sentit, milers de turistes han hagut de ser evacuats pels cossos de rescat d’aquesta ciutat. Les autoritats han assegurat que el temporal no ha causat danys materials a aquesta joia arqueològica.

Tancament de les zones turístiques

La previsió per aquest dissabte és que les pluges continuïn al país i, per aquesta raó, el govern jordà ha ordenat el tancament de totes les zones turístiques per seguretat, inclosa la ciutat de Petra, amb la suspensió de tots els ’tours’. A més, s’ha demanat als ciutadans que viuen en zones baixes i valls que abandonin les seves cases pel perill d’inundacions. 

21 morts, la majoria nens, a finals d’octubre

Les pluges han caigut amb ganes a Jordània aquestes últimes hores després que fa dues setmanes un temporal ja causés molts problemes i greus conseqüències en aquest país. En aquell cas, 21 persones van morir. La majoria eren nens que viatjaven en un autobús que va ser arrossegat per un torrent a la zona del mar mort.

La notícia va commoure a tot el país i va causar un gran rebombori polític, ja que el govern jordà va reconèixer que el vehicle no comptava amb el permís per traslladar-se en aquesta zona. La desgràcia va provocar la dimissió de les ministres de Turisme i Educació. 


Comentaris

envia el comentari