Els tornados han causat fins a 8 morts als Estats Units

Almenys 8 morts a causa dels tornados al sud dels Estats Units

L’estat més castigat ha estat el de Geòrgia i entre les víctimes hi ha tres nens. S’han registrat 17 tornados i el temps està molt complicat a tota la costa est nord-americana

Una sèrie de tornados ha provocat aquest cap de setmana almenys 8 morts al sud dels Estats Units. Entre les víctimes hi ha tres nens i el temps encara es pot complicar més al llarg de les properes hores. Un dels estats més castigats ha estat el de Geòrgia, on diumenge un potent tornado va tocar terra a la localitat d’Enigma. En total, aquests últims dies hi ha hagut 17 tornados a tot el país, incloent els estats de Texas i Alabama. 

El drama més gran l’han protagonitzat els tres menors mors per culpa dels tornados. Entre les històries destaca la de dos germans de 3 i 8 anys que van morir a causa de la caiguda d’un arbre al damunt del cotxeon es trobaven en aquell moment al municipi de Pollok, a Texas, segons va explicar la policia. L’altre menor mort és un nen de 13 anys que va perdre la vida quan va quedar atrapat en una rasa de drenatge degut a les fortes inundacions.

Vols cancel·lats, moltes incidències i previsió de més tempestes

La situació extremadament complicada ha obligat a cancel·lar 2.300 vols diumenge a tots els Estats Units, amb greus afectacions en grans aeroports com ara Houston, Chicago i Charlotte. Només a l’estat de Mississipi, hi ha 17 comptats molt afectats per les tempestes amb fins a 26.000 habitatges sense electricitat. El governador Phil Bryant ha declarat l’estat d’emergència, així com el toc de queda al comptat de Monroe de 20:00h a 06:00h. A Texas, 55 cases han quedat completament destruides.

La previsió indica que les tempestes continuaran caient al sud-est i gran part de la costa est dels Estats Units aquest inici de setmana. Les autoritats han emès alertes per tornados a Virgínia Occidental, Carolina del Nord, Pensilvània i Maryland. S’esperen fortes pluges amb vents de fins a 110 km/h, pedregades i tempestes elèctriques.

«Tindrem un clima sever des de Florida fins a Nova York, amb la majoria de zones inestables a Geòrgia», ha informat el meteoròleg David Roth, del Centre de Predicció del Servei Meteorològic Nacional dels Estats Units.