Almenys 23 morts i 50 ferits pels tornados als Estats Units

La tragèdia ha tingut lloc a l’estat d’Alabama i entre les víctimes hi ha diversos nens. També hi ha un nombre indeterminat de desapareguts i molts danys materials

Imatge de la destrucció dels tornados a Alabama
Imatge de la destrucció dels tornados a Alabama | Twitter

Almenys 23 persones van morir diumenge a Alabama, als Estats Units, a causa del pas d’uns violents tornados. La tragèdia també ha deixat prop de 50 ferits i un nombre indeterminat de desapareguts, raó per la qual els equips de rescat treballen sense parar per intentar trobar supervivents. Hi ha molts danys materials i entre les víctimes hi ha diversos nens. 

Segons explica el ‘sheriff’ del comptat de Lee, Jay Jones, en declaracions a la cadena de televisió WRBL-TV, no es recorda un episodi de tornados tan severs a la zona des de fa almenys 50 anys. «No puc recordar, almenys en els últims 50 anys o inclús més, una situació en la que haguem tingut una xifra així de pèrdua de vides», explica Lee.

Danys «catastròfics» per on ha passat el tornado

Segons explica el mateix ‘sheriff’, els danys causants pels tornados al seu pas per l’est d’Alabama són «catastròfics». Molts habitatges han quedat completament destruïts i prop de 40.000 llars i comerços estan encara sense llum per la caiguda de moltes torres elèctriques. La desgràcia ha tingut lloc just a la frontera amb l’estat de Geòrgia i, per tant, l’àrea d’afectació és molt gran, una franja d’uns 400 metres d’ample aproximadament.

Segons el Servei Nacional Meteorològic, les alertes per tornados s’han estès aquest cap de setmana pels estats d’Alabama, Geòrgia, Florida i Carolina del Sud. Tot i que en aquesta zona no es vivia un episodi de tornados tan violents des de feia dècades, aquests fenòmens meteorològics són habituals als Estats Units i, darrerament, hi ha hagut situacions similars en altres estats.

El 22 de gener de l’any 2017, 16 persones van morir a Geòrgia per uns tornados, mentre que el cas més greu que es recorda és del 21 de maig de l’any 2013, quan 91 persones van morir a Oklahoma per uns devastadors tornados. 


Comentaris

envia el comentari