FOTO HISTÒRICA

🔴 Comença el diàleg entre Torra i Sánchez

Molts municipis catalans, en alerta vermella i taronja pel temporal de neu i pluges

El temporal es complica a moltes comarques catalanes
Mapa dels avisos a Catalunya | Meteo.cat

 

El temporal de neu i pluges que afecta Catalunya des d'aquest cap de setmana encara no marxa. No només això, sinó que, de fet, ara han sigut activats diversos avisos de perill molt alt a tres comarques catalanes i unes quantes més es troben sota avís per perill alt a causa del temps. De fet, Protecció Civil ja va activar ahir a la tarda l'alerta del pla NEUCAT per incidències a les carreteres provocades per la neu.

 

Cerdanya, Berguedà i Ripollès són les comarques on es preveu una major afectació per la neu, de fet són també tres de les comarques que s'han vist ja més afectades per les nevades que han tingut lloc durant aquest cap de setmana, i que ha obligat a tallar diferents carreteres catalanes i a haver de circular amb cadenes a moltes altres. 

La zona nord de Catalunya molt afectada

Els avisos pel temporal més greus se situen a les tres comarques ja mencionades, però les més properes a aquestes es troben també sota avís per perill alt a causa del temporal tant de neu com de pluja. Són totes aquelles que pertanyen a la zona nord catalana: Selva, Vallès Oriental, Osona Garrotxa, Solsonès, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Vall d'Aran.

 

Situació a algunes de les carreteres catalanes durant les darreres hores | Cedida

 

A més d'això gairebé tota la resta de Catalunya es troba també sota avís per fortes pluges i tempestes, en aquest cas, principalment a Tarragona. Està previst que les situacions més greus es mantinguin fins a aquesta tarda, ja que sembla que a partir de demà el temporal anirà marxant del territori català i per tant el perill anirà disminuint.

Carreteres tallades pel temporal

Sis carreteres catalanes es troben tallades ja a causa de la neu i en unes 29 vies més calen cadenes per circular-hi, segons el Servei Català de Trànsit. Es tracta dels següents trams: la C-28 al Port de la Bonaigua, la BV-4024 d'accés a Coll de Pal, BV-5114 de Campins-Santa Fe de Montseny, BV-5301 de la Seva a El Brull, GIV-5201 entre Viladrau i Sant Marçal de Montseny i la GIV-4016 de Planoles a Toses.