La NASA desviarà per primera vegada un asteroide que impactaria contra la Terra

L’agència espacial nord-americana llançarà una nau l’any 2022 a l’espai per intentar desviar un astre format per dues parts que està considerat potencialment perillós

L'asteroide podria impactar contra la Terra l'any 2022 | cedida

A vegades la realitat supera la ficció i, després de pel·lícules sobre l’espai de Hollywood tan conegudes com ara ‘Armagedon’, la NASA prepara una ara una missió que tindrà el mateix objectiu que aquest històric film protagonitzat per Bruce Willis: enviar una nau que impactarà i desviarà un asteroide que podria impactar contra la Terra. 

La missió s’està preparant per l’any 2022 i la nau que s’enviarà a l’espai ha estat batejada com a DART, que impactarà contra l’asteroide 65803 Didymos. Aquest astre està previst que passi l’octubre d’aquell any molt a prop de la Terra, a uns 11 milions de quilòmetres de distància tan sols, raó per la qual està qualificat de potencialment perillós. La roca tornaria a passar a prop del nostre planeta l’any 2024.

La NASA treballa conjuntament amb l’Agència Espacial Europea en aquesta missió i l’objectiu és que la nau impacti a una velocitat de 21.600 km/h contra la roca, cosa que serà suficient per desviar el seu rumb de l’òrbita uns 0,4 mil·límetres, evitant així qualsevol perill d’impacte contra la Terra. En aquest vídeo de la NASA es pot veure la simulació de la missió:

Un astre format per dues roques

Segons dades de la NASA, Didymos està format per un conjunt de dues roques, cosa que el fa particularment especial. Els dos meteors són diferents de mides, ja que el principal fa uns 800 metres d’ample i el segon, qualificat con una lluna, fa 150 metres. Aquest segon més petit és el que fa la mida més típica dels asteroides potencialment perillosos per a la Terra. 

La nau enviada des de la Terra té l’objectiu de destruir la roca més petita. L’impacte desviaria l’astre de la seva òrbita però no el destruiria, evitant així una pluja de petites pedres a l’atmosfera del nostre planeta.

Aquest 9 de setembre un altre asteroide podria impactar contra el nostre planeta | Cedida

 

Un altre asteroide podria impactar contra la Terra aquest setembre

Tal i com ja va avançar ‘Catalunya Diari’ fa uns dies, investigadors de l’Agència Espacial Europea van alertar recentment que hi ha un cert perill que un asteroide d’uns 40 metres de diàmetre impacti contra la Terra aquest proper 9 de setembre. 

Un fenomen que, si acaba succeint, arrasaria una superfície de 2.000 km². Tot i que aquest és el setè asteroide més perillós del segle, els experts asseguren que les probabilitats que això acabi passant són, per ara, molt baixes. 


Comentaris

envia el comentari