La NASA convertirà la Lluna en una base de proves per viatjar a Mart

L’agència espacial pretén que la presència humana al satèl·lit a partir d’aquesta base sigui duradora amb l’objectiu d’organitzar un viatge tripulat al planeta vermell aviat

L'home tornarà a la Lluna per quedar-s'hi un temps
L'home tornarà a la Lluna per quedar-s'hi un temps | Getty Images

La NASA tornarà l’home a la Lluna en breus, però aquesta vegada la finalitat serà ben diferent que la del primer viatge de l’any 1969. Ara, l’agència espacial nord-americana pretén convertir el satèl·lit en una base de proves per tal de preparar el primer viatge tripulat a Mart ben aviat, així com investigar la presència de vida en altres planetes.

En una conferència al Centre Espacial Kennedy, l’administrador de la NASA, Jim Bridenstine, ha donat a conèixer aquest pla que compta amb una proposta de pressupost per part del govern nord-americà que té el suport de republicans i demòcrates al Congrés. En concret, Bridenstine destaca que serà una missió sostenible, ja quel’home s’estarà a la Lluna durant força temps per explorar totes les seves parts. 

«La Lluna il·lumina el camí»

Amb aquest lema, la missió pretén posar les bases pel viatge a Mart. El projecte consistirà en la construcció de la base espacial Gateway, que té el suport i contribució de moltes agències espacials del món i grans empreses. La nova estructura orbitarà amb energia solar al voltant de la Lluna. «És l’inici d’una nova era i un èxit increïble per a la història dels Estats Units», afirma Bridenstine.

Els astronautes i els robots faran investigacions al llarg de tota la Lluna i, quan es tinguin les dades corresponents, es viatjarà cap a Mart, planeta que va ser habitable temps enrere per la presència de gel en el subsòl marcià.

L'home porta molt temps voler arribar a Mart
L'home porta molt temps voler arribar a Mart | arxiu

 

Suport milionari i primeres proves amb càpsules tripulables

El govern de Donald Trump, que ja havia avançat que el retorn a la Lluna era un objectiu del seu mandat, destinarà 500 milions de dòlars per a la construcció de la plataforma orbital, prevista per al 2024. Estats Units possiblement monopolitzarà tots aquests els viatges espacials, sobretot després de l’èxit del llançament a de la càpsula no tripulada Crew Dragon de l’empresa SpaceX a partir de la NASA.

Aquesta càpsula va fer un viatge de proba de l’Estació Espacial Internacional i va tornar a la Terra amb èxit. A l’abril es farà una nova proba a l’espera que, de cara al juliol, es faci el primer viatge amb aquesta nau amb astronautes al seu interior. Són les bases de les càpsules amb què l’home anirà sovint a la Lluna.


Comentaris

envia el comentari