Neixen dos lleopards d’Aràbia, una espècie en greu perill d’extinció

Després de 3 mesos del seu naixement, les autoritats d’Aràbia Saudita han presentat aquestes noves cries, on la seva població mundial és de tan sols 200 felins

Lleopards d'Aràbia
Imatges dels cadells de lleopard d'Aràbia | PhanteraCats

Els lleopards d’Aràbia són una de tantes espècies que aquests dies es troben en greu perill d’extinció, amb una població mundial de tan sols 200 individus. Per aquesta raó, és una grandíssima notícia el naixement d’aquests dos nous cadells, que tot just acaben de donar-se a conèixer.

Aràbia Saudita acaba de presentar a la societat aquests dos nous exemplars, en el marc d’un programa per evitar la desaparició d’una de les seves espècies més emblemàtiques. Les cries, que van néixer al mes d’abril, han passat ja la primera etapa d’adaptació d’unes 12 setmanes, un període crucial per al desenvolupament de qualsevol felí.

Amb tan sols 200 exemplars a tot el món, confinats a la Península Aràbia i al desert del Nègueb a Israel, és un dels animals més amenaçats del món. Aquests cadells representen una nova esperança al límit de l’extinció. De moment, han aconseguit assimilar alguns costums bàsics i aviat ja podran començar a rebre amb més freqüència les visites dels veterinaris i dels experts.

Una espècie fràgil

El lleopard d’Aràbia, com també molts dels seus familiars, ha estat castigat durant els últims temps per qüestions com el deteriorament dels seus hàbitats naturals, el tràfic il·legal de les seves pells, la seva liquidació en represàlies per atacs a poblacions pròximes, etc.

Per aquest motiu, la població d’aquests animals ha minvat a tot el planeta, des dels milers d’exemplars farà unes dècades, als actuals 200 individus, extingint-se pràcticament d’algunes regions com els Emirats, Oman o el Iemen. Actualment, el seu hàbitat ha quedat reduït al nord-oest d’Aràbia Saudita a uns 1.100 km de la capital Riad.

El lleopard d'Aràbia
El lleopard d'Aràbia | Twitter

 

Aquesta espècie de lleopards, són més petits que les subespècies perses i africanes, llueixen des d’un groc pàl·lid a un daurat intens o gris, i pesen entre 20 i 30 kg. Ara, el regne saurí vol preservar la seva supervivència, i ha impulsat un fons global dotat amb 20 milions de dòlars per a garantir la seva supervivència.

«El naixement d’aquests dos exemplars és un moment històric a la regió Al Ula. Confiem en el futur d’aquest singular i majestuós felí que és, a més, natiu d’aquí», apunta Bin Abdalá, ministre de Cultura saurí i governador de Al Ula.

Cria en captivitat i reintroducció

Les autoritats locals estan compromeses en intentar salvar unes de les poques espècies tan clarament identificades amb el seu territori. D’aquesta manera, es vol fomentar que el lleopard sigui l’estrella de la reserva natural de Sharaan, un espai de 925 km2 que, un cop recuperada la vegetació original, oferirà als felins un ecosistema ideal per a la seva vida i reproducció natural.

Per altra banda, s’ha iniciat un procés per a crear un comitè d’experts de tot el món per assessorar la cria en captivitat, les tasques veterinàries i la reintroducció de l’espècie, al centre d’investigació de vida salvatge de Taif, on acaben de néixer els dos cadells. Riad ha firmat, a més a més, un acord de col·laboració amb Panthera, una organització dedicada a la missió de preservar els grans felins i els seus ecosistemes a tot el món.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari