La neu arriba a cotes molt baixes a Catalunya

L'onada de fred àrtic ha arribat amb temperatures molt baixes

Feia dies que ho anunciàvem i per fi ja és aquí. L'onada de fred àrtic ja ha arribat a Catalunya amb temperatures molt baixes, vent i neu al Pirineu, però també a altres punts del nostre país. A Prades, al Baix Camp, els flocs de neu també s'han deixat veure, si bé han estat molt anecdòtics i no han creat problemes. Aquest matí, però, no a tot arreu feia més fred que ahir, i és que l'entrada del vent de mestral ha fet que, per exemple, a Lleida, passin dels -4 graus d'ahir a 4 graus positius avui.

Les temperatures, però, continuaran baixant aquest cap de setmana, i l'ambient serà de ple hivern a bona part del país. Però sens dubte la gran protagonista d'avui ha estat la neu, que en alguns sectors del Pirineu cau amb força, i a punts del vessant nord de la serralada ja s'han acumulat més de deu centímetres. 

Els gruixos de neu més importants s'acumularan a la cara nord del Pirineu
Els gruixos de neu més importants s'acumularan a la cara nord del Pirineu | Meteo.cat

 

En el cas del Pirineu s'espera que la nevada vagi a menys durant el dia, però que es reforci aquesta entre la nit d'aquest divendres i dissabte, amb gruixos importants a llocs com la Vall d'Arran, el nord el Pallars i Andorra, així com també a la Ribagorça, la Cerdanya el nord del Ripollès i punts del nord del Berguedà. 

Però la gran pregunta és si nevarà a cotxes baixes, fora del Pirineu. Doncs bé, els mapes dibuixen precipitacions, dèbils això sí, a prop de la costa catalana, sobretot a les comarques de la Selva, el Maresme, el Vallès i el Barcelonès. La cota de neu continuarà situant-se entre els 200 i els 400 metres, i probablement pot nevar a punts de la serralada de Marina, al Montnegre i al Montseny. En el cas dels Ports, ja han caigut els primers flocs de neu.

A la Catalunya Central, les muntanyes de Prades, la serra de Montsant o la Segarra, els flocs de neu que s'escapin seran molt testimonials. Demà dissabte, la nevada quedarà restringida al Pirineu. 


Comentaris

envia el comentari