La neu també arriba a cotes mitjanes del Massís del Montseny

Al Montseny és la primera nevada d'aquesta temporada

Primera nevada de la temporada al Montseny | @pepmollevi

La situació meteorològica comença a complicar-se a moltes comarques de Catalunya, especialment les properes a la costa. Durant les properes hores la situació empitjoraria encara més. Els fenòmens més destacats durant les pròximes hores serien el vent i l'estat de la mar, les onades podrien superar els 4 o 6 metres a la Costa Brava durant la nit de dilluns a dimarts.

ACTUALITZACIÓ | Dilluns 19 de desembre a les 17.30 hores

Les precipitacions segueixen afectant les comarques del litoral però també s'endinsen a punts del prelitoral arribant a comarques com la Conca de Barberà, l'Anoia, el Bages, el Vallès Oriental i l'Occidental o Osona. Durant les últimes hores també ha arribat la neu al Massís del Montseny que ha deixat una lleugera emblanquinada a partir de la cota 1.200 o 1.400 metres aproximadament. Aquesta és la primera nevada d'aquesta temporada a aquest punt del territori.

ACTUALITZACIÓ | Dilluns 19 de desembre a les 16.50 hores

Segueix plovent a bona part de les comarques del litoral català. Fins al moment s'acumulen 9.2 mm a Gavà, 8.4 mm a Nulles, 7.9 mm a Riudoms, 7.6 mm a Constantí o 7.4 mm a La Mussara. Les ratxes de vent comencen a guanyar força al voltant de les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, fins al moment les ratxes màximes arriben a 88 Km/h a Puig Sesolles (1.668 m.), 76 Km/h al Port de Barcelona, 69 Km/h a Arenys de Mar, 64 Km/h a Canet de Mar o 60 Km/h a Roses. A la principal carretera que travessa el Massís del Montseny (BV-5114) s'hi registren algunes incidències per caigudes d'arbres a causa del fort vent.

ACTUALITZACIÓ | Dilluns 19 de desembre a les 16.00 hores

Els primers efectes d'aquest episodi de pluja i vent a Catalunya comencen a deixar-se sentir en algunes comarques. A la costa de Tarragona i Barcelona les onades comencen a ser destacables i el temporal de mar comença a deixar-se sentir també a tocar de la primera línia del litoral. En les imatges següents podem veure com la mar ja toca les primeres edificacions a Sitges (Garraf).

També cal destacar la feble nevada que cau des del migdia a la zona més alta del Massís del Caro a les comarques del sud de Tarragona. La cota de neu ha caigut fins a aproximadament els 1.000 metres en aquest punt de Catalunya.

 


Comentaris

envia el comentari