La neu podria arribar aquest dilluns i allargar-se fins dimecres

El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat avisos per fred i neu
Imatge d'arxiu de les nevades del passat gener. | Twitter

 

Aquesta setmana arriba amb canvis importants pel que fa al temps. I és que aquest dilluns, 26 de febrer, comencem amb una baixada de les temperatures i també amb risc de nevades a cotes força baixes. Des del nord-est d’Europa ens arriba una nova massa d’aire fred siberià, el que provocarà que tinguem aquest  risc de precipitacions en forma a neu a cotes tan baixes.

 

No obstant això, i segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, on més es podrà acumular la neu és a l’interior de Catalunya, preferentment cap al sector del Prepirineu on es podrien arribar a superar els 20 cm. Tot i que la cota de neu serà, inicialment, d’uns 600 metres, de cara a mitja tarda la cota de neu baixarà ràpidament i pot acabar nevant a qualsevol cota de l’interior de Catalunya, així com a cotes de neu d’uns 200 o 300 metres cap a la costa central.

 

Segueix el minut a minut de les nevades a Catalunya: http://bit.ly/2sT1q72.

 

Avís per neu d'aquest dilluns 26 de febrer | Meteocat

 

Neu més forta de cara a dimarts i dimecres

Una situació encara inestable és la que tindrem durant el dimarts, 27 de febrer, amb alguna nevada feble en conjunt. A primera hora del matí, gairebé tot el territori es troba en alerta de neu, però amb una cota de neu que se situarà als 500 metres i on es podran acumular més de 5 cm, sobretot al massís del Port. Al Prepirineu, però, és probable que s’acumulin més de 10 cm de neu nova. 

 

De cara a dimecres 28 de febrer, l’acumulació de neu pot ser superior, sobretot al Prepirineu amb acumulacions que podrien arribar a superar el mig metre de neu. D’altra banda, però, les temperatures també començaran a pujar a partir d’aquest pròxim dimecres a la tarda.

 

Avís per neu dimarts 27 de febrer | Meteocat

 

Avís de fred

Tanmateix, cal recordar que a partir de dimarts al mati, el Meteocat ha activat un avís de fred que s'allargarà fins al dimecres. Així doncs, dimarts i el dimecres seran dies molt freds, tant de dia com de nit, amb glaçades que seran febles i puntuals a punts del litoral i entre moderades i fortes a l’interior.

 

Avís per neu dimecres 28 de febrer | Meteocat