rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

El temporal de neu deixa gruixos importants i emblanquina moltes comarques catalanes

S'han acumulat gruixos importants a cotes relativament baixes

 

 

Les nevades van arribar ahir a la tarda i nit a molts punts de Catalunya. Les precipitacions van caure en punts on no és tan estrany que nevi, com les comarques d'Osona o la Garrotxa, però també van arribar a llocs com el Vallès Oriental o la mateixa ciutat de Barcelona, on ahir a la nit la neu va caure, per exemple, a l'Avinguda Roma.

 

Aquest dimarts, en canvi, la neu ens ha deixat una treva, però ens hem llevat amb temperatures força baixes. Tal com ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures han baixat per sota dels zero graus a la major part del nostre país, tret de la costa, on tot i això els termòmetres no superen els cinc graus. Ara al matí tindrem unes hores de calma, però s'espera que les nevades es tornin a reactivar a partir de la tarda.

 

 

Gruix de neu a primera hora del matí a Montmajor | Jaume Casals

 

Però els més destacables són, sens dubte, els importants gruixos de neu que s'han acumulat al llarg de tota la nit, i a cotes relativament baixes. Al municipi d'Olost, a la comarca d'Osona, s'han acumulat 23 centímetres de neu, a una altitud de tan sols 560 metres, i en el cas de Tavèrnoles i Espinelves, ja acumulen 22 i 21 centímetres de neu, respectivament.

 

A la Garrotxa, a Sant Feliu de Pallerols, a una altura d'uns 472 metres ja acumulen 19 centímetres de neu, els mateixos que a la ciutat de Vic. Però la neu també ha arribat a altres punts, com el municipi d'Arbúcies, a la Selva, on a uns 300 metres segons el Meteocat hi ha 13 centímetres de neu, i a Berga, on aquest dimarts poden gaudir de 12 centímetres de neu nova. Han estat molts els catalans que no han perdut l'oportunitat de fotografiar tota aquesta neu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Així s'ha despertat aquest matí la ciutat de Berga | Jesús Saus

 

La neu que ha caigut a Berga | Jesús Saus

 

El passeig del Ter, a Manlleu, totalment nevat | Aina Verdaguer

 

Imatge de la neu caiguda al passeig del Ter, a Manlleu | Aina Verdaguer

 

Segueix el minut a minut de les nevades a Catalunya: http://bit.ly/2sT1q72