La neu es mantindrà durant tot el dia tot i que cada vegada serà més aigualida

Les cotes també aniran pujant
La zona del Tibidabo, nevada
La zona del Tibidabo, nevada | paco pozo

 

La neu es mantindrà durant tot el dia, tot i que cada vegada serà més aigualida, i és que la cota serà cada vegada més alta, ha explicat el director general de Protecció Civil a Catalunya, Joan Delort, en una roda de premsa celebrada aquest dimecres al matí. De fet, al final de la jornada es preveu que les nevades quedin restringides al Pirineu i Prepirineu tot i que encara queden «divuit hores de temporal». És per això que Protecció Civil avisa que no es pot «abaixar la guàrdia». 

 

En aquest sentit, Delort ha explicat que a les comarques del sud les temperatures ja estan pujant, i que de fet plou, però que en les pròximes quatre hores encara pot nevar a molts punts de Catalunya. «Les llevaneus no s'han trobat amb obstacles», ha explicat, després d'agrair a la ciutadania la seva actitud davant del temporal. «La ciutadania està fent molt de cas, és d'agrair», ha dit. 

«Encara no ha acabat de precipitar»

Joan Delort ha continuat explicant que ahir dimarts van tenir lloc «poques incidències», però ha recordat que «encara no ha acabat de precipitar». «No m'atreviria a dir que la situació més adversa ja ha passat», ha insistit el director general de Protecció Civil. 

 

El director de Protecció Civil, Joan Delort, acompanyat de la directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia
El director de Protecció Civil, Joan Delort, acompanyat de la directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia | TV3

 

Els camions continuaran tenint prohibida la circulació

Pel que fa a les afectacions en el trànsit, la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Maria Eugènia Domènech, ha explicat que actualment hi ha un total de 63 carreteres d'arreu de Catalunya afectades per la neu, i que és obligatori l'ús de cadenes en 35 vies. Pel que fa a les restriccions que es van imposar ahir als camions, que a hores d'ara continuen amb la prohibició de circular en territori català,Domènech ha volgut agrair la «col·laboració i comprensió» del sector. 

 

En aquests moments, ha explicat la directora del SCT, s'estan valorant una a una totes les peticions de transport que els han arribat. Domènech no ha volgut donar una hora concreta per aixecar la prohibició, però ha insistit que «tan bon punt puguem aixecar la restricció, ho farem». 

 Comentaris

envia el comentari