La neu pot aparèixer a les muntanyes de Tarragona durant la nit

La neu pot baixar durant la nit per sota dels 900 metres a les muntanyes tarragonines

La neu podria deixar-se veure a cotes al voltant dels 900 metres. | cedida

A les portes del canvi de temps, els últims mapes augmenten la possibilitat de veure neu a les muntanyes tarragonines. Sembla que seria durant el vespre, i especialment durant la nit, quan la neu es podria deixar veure a les muntanyes de Tarragona al voltant dels 1.000 metres o puntualment per sota.

Ens trobem a les portes d'un important canvi de temps que especialment el notarem durant la tarda i la nit d'avui divendres. Esperem que les precipitacions guanyin terreny durant la tarda i puntualment puguin ser fortes i acompanyades de tempesta. Els últims mapes del temps augmenten la possibilitat de veure neu durant la nit de divendres a dissabte a les muntanyes tarragonines.

Sembla que la cota de neu inicial al voltant dels 1.400 i 1.300 metres de la tarda d'avui divendres, pot baixar ràpidament fins als 1.000 metres amb l'arribada de la nit. Per tant entre les nou i deu la de la nit ja podria començar a nevar les cotes més elevades de les muntanyes de Tarragona. El moment de màxima probabilitat de neu arribaria al voltant de la mitjanit, quan la cota de neu podria baixar dels 1.000 metres. A mesura que la cota baixi, la precipitació anirà minvant. Tot i així, es poden acumular alguns centímetres a la serra del Montsant, Prades i especialment al nord de la Conca de Barberà i l'Alt Camp. Al llarg de la matinada la precipitació anirà minvant i la probabilitat de neu anirà a la baixa.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per nevades a la nit de divendres i la matinada de dissabte. Aquest avís indica la possibilitat d'acumulacions de 5 cm de neu a partir dels 600 metres d'altitud a les comarques del Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

Avisos per neu activats durant la nit de divendres i matinada de dissabte | Meteocat

Comentaris

envia el comentari