La neu provoca retencions a l'A-2 i l'AP-7

El Meteocat amplia el nombre de comarques afectades per l'avís de neu

 

Com hem pogut comprovar des de primera hora del matí, la neu ha fet acte de presència aquest dijous 8 de febrer a cotes molt baixes, gairebé a nivell del mar, tal com van avisar ahir el Servei Meteorològic de Catalunya. 

 

No obstant això, aquesta nevada també està provocant diversos problemes en principals carreteres de les comarques gironines, com són l'A-2 entre el municipi de Sils i Riudellots, l'AP-7 a l'atura de Maçanet i a la C-35 a Hostalric. 

 

De fet, les autopistes catalanes es trobaven en alerta per evitar un nou col·lapse a les carreteres davant la previsió de fortes nevades. Així doncs, les màquines llevaneus estan treballant des de primera hora del matí en aquestes carreteres. 

 

Nevades més intenses al sud de Girona

La nevada està sent més intensa al sud de les comarques gironines mentre que, fins ara, és anecdòtica a l'entorn de Barcelona i en punts de la Catalunya Central, tal com alguns usuaris de Twitter ens han mostrat a través d'imatges i vídeos. Tanmateix, el Meteocat ja ha ampliat el nombre de comarques afectades per l'avís per neu. 

 

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit recomana a través de Twitter als conductors i conductores que consultin l'estat del trànsit abans de sortir a la carretera. Així doncs, podeu consultar les incidències de trànsit en directe aquí.